Kako instalirati windows 7

Kako instalirati windows 7

Windows 7 sadrzi gomilu novih programa, alata i softwera koji ce vam ucini laksi rad na racunaru.

Napravite rezervnu kopiju vaznih informacija

Vecina danasnjih racunara ima hrad diska kapacitetata od preko 1TB podataka. Ako koristite racunar neko vreme sigurno imate dosta podataka, slika ili dokumenata koje ne zelite da izgubite. Dakle, pre nego sto stavite disk za instalaciju Windows 7, napravite rezervnu kopiju podataka. Podatke mozete sacuvati na disku ili na particiji racunara koju necete obrisati. Proverite da li ste sacuvali informacije iz C:\Users kao i C:\Downloads.

Jednostavno resenje za cuvanje podataka je da kupite USB na koji mozete preneti bitne podatke. USB je jeftin, mali i zgodan hard disk koji se dosta razlikuje po velicini klasicnog.

A sada pogledajte kako da instalirate Windows 7.

Pokretanje instalacije operatvinog sistema Windows 7

Windows 7 je mnogo jednostavniji za instalaciju od prethodne verzije operativnog sistema Windows. Korisnici koji imaju podeseno vise monitora mogu cak nastaviti da koriste svoj racunar za vreme instalacije (sve do restarta). Medjutim, ako imate jedan ekran, onda cete mozda zeleti za vreme instalacije da gledate TV ili da rucate. Instalacioni proces traje oko 30 minuta do jednog sata. Jednostavno stavite CD/DVD u racunar i kliknite na „Install Now“.

Zavrsetak instalacije operativnog sistema Windows 7

Kada se proces instalacije privodi kraju sistem ce vas pitati za korisnicko ime racunara. Ime vaseg racunara moze da bude poput „My Computer“ ili „Ivanov Computer“ umesto samo CD. Jedna stvar koju treba napomenuti je da vase ime racunara i korisnicko ime ne mogu biti isti. Vama ce takodje biti zatrazena lozinka za vas nalog, medjutim, mozete da preskocite ovo ukoliko zelite da nema lozinke. Poslednja bitna informacije kod instalacije Windows 7 je aktivacioni kljuc, ali i ovo mozete da preskocite. Imacete 30 dana pre nego sto ce Windows 7 zatraziti od vas da ga unesete.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts