Kako okrečiti spavaću sobu

Krečenje spavaće sobe

Dekoracija zidova bojama omogucava veliku slobodu, a jos ako ste vesti da to sami uradite, krecenje ce biti vrlo zabavan I jeftin posao. Mozete da oslikate svoju spavacu sobu tokom vikenda, na primer, tako da imate mogucnost da menjate boju zidova onoliko cesto koliko zelite.

Prvo zastitite namestaj najlonom. Udaljite sav namestaj od zidova I premestite ga u centar sobe. To ce vam biti od koristi I zato sto sada mozete da usisate I obrisete I one nepristupacne povrsine.

Pocnite od ivice, koristeci cetku sa uglastim vrhom. Ova cetkica je jako dobra zato sto vam daje mogucnost da dobro obijite uglove I nepristupacne povrsine. Krenite od jednog ugla I bojite manje povrsine iduci u smeru kretanja kazaljke na satu. To je siguran nacin da ne propustite nijedan deo. Obratite paznju na ivice oko prozora I lajsni za parker. Takodje, I na uglove. Jako je vazno da sve bude popunjeno bojom.

Okrecite zidove. Pocnite od istog mesta kao I za uglove I idite u istom pravcu. Pre toga prekrijte pod najlonom ili krpom kako biste zastitili parket od kapanja boje.

Kada se prvi sloj boje potpuno osusi, dodajte drugi sloj. Pocnite od ivice, kao I za prvi, ali ovog puta sa suprotne strane. I idite opet u smeru kretanja kazaljke na satu. Tako cete imati drugaciju perspektivu I pokricete mesta koja ste, mozda propustili pri nanosenju prvog sloja.

Ostavite boju preko noci da se osusi I sutradan vratite namestaj na mesto.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts