Kako raskinuti vezu

Kako najbezbolnije raskinuti dugogodišnju vezu

Ovi saveti pomoće vam da raskinete dugogodišnju vezu na što bezbolniji način

Raskid sa osobom koja je do juce bila vrlo znacajna u vasem zivotu nikada nije lako, bez obzira sto ste se odlucili na taj korak. Sam cin raskida moze dodatno otezati ako druga strana “ne razume” ili ne zeli isto sto I vi.

Izbor da okoncate vas odnos moze da izgleda kao tezak zadatak, ali svakako je bolja varijanta nego da ostanete uz osobu pored koje niste srecni. Za pocetak, potrazite savet vama bliske osobe, koja vam moze pomoci da prodjete kroz ovaj tezak period. Neka vam najblizi budu rame za plakanje, ako ce vam to olaksati.

Kako raskinuti vezu

Odredite vreme i mesto gde cete razgovarati sa partnerom o svojoj odluci. Ako mislite da ce partner to lose podneti, u smislu da ce biti agresivan prema vama, svakako je najbolje da odaberete neku neutralnu lokaciju ili javno mesto. Ako cete se sigurnije osecati, mozete povesti nekog vama bliskog cisto da bude tu, mada vam to ne savetujemo, jer ce izgledati glupo. Svakako, bolje je da partneru kazete licno sta zelite, nego da mu saljete poruku ili zavrsite vezu preko telefona.

 Prekidanje odnosa

Dogovorite se sa partnerom gde cete se naci. Budite sigurni da nijedno od vas dvoje nije koristilo alkoholna pica pre ili za vreme trajanja razgovora, jer alkohol moze bitno narusiti percepciju, pa se lako moze desiti da promenite odluku. Objasnite svoje razloge za raskid, ali bez uvredljivih reci. Jer, bez obzira sto se vasa veza zavrsava, nemojte izvlaciti “prljav ves” I vredjati nekoga ko je do juce igrao vrlo vaznu ulogu u vasem zivotu.

Ako mislite da je to moguce, treba da predlozite da ostanete u kakvom-takvom kontaktu, koji ce, mozda nekada u buducnosti prerasti I u prijateljstvo. Postoje osobe koje misle da je to moguce. Ali, svakako ne bi valjalo da se zivkate medjusobno posle toga, vec treba svako da krene svojim putem.

A ako nekada bude trebalo, ukrstice vam se putevi, pa cete mozda oboje shvatiti da raskid ipak nije bila prava odluka. A do tada, radite na sebi, otkrijte sta vas je nateralo na tako krupan korak. Mozda vam to pomogne da sagledate stvari iz drugog ugla.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts