Kako zapoceti sopstveni biznis

Kako započeti sopstveni biznis

Kako započeti sopstveni posao u Srbiji?

Započeti sopstevni posao u Srbiji nije lako, zato pročitajte par naših saveta kako bi izbegli početničke greške.

Biti sam svoj gazda je u isto vreme I uzbudljivo I zastrasujuce. Nemate dezurnog krivca kada stvari krenu naopako, ali cete zato samo vi biti zasluzni kada posao cveta.

Vas posao moze malo doprineti kucnom budzetu, ukoliko je rec o dodatnom poslu. Ali, moze vam biti I jedini kojim se bavite. Kada ste se odlucili za jednu od ove dve varijante, treba da razmislite koji bi to posao bio I da napravite biznis plan, za pocetak.

Kako zapoceti sopstveni biznis

Prikupite sve informacije o poslu koji želite započeti

Priprema za izradu ovog dokumenta podrazumeva da ste se raspitali o svemu vezanom za odabrani posao, ukljucujuci I nacine poslovanja I konkurenciju, na primer, zatim: [sociallocker]marketinske strategije, ciljeve, finansijsku prognozu za predstojecu godinu I slicno. Takodje, trebalo bi I da znate koliko vam je novca potrebno za pocetno ulaganje.[/sociallocker]

Zatim treba da registrujete firmu. Pronadjite dobrog knjigovodju i/ili advokata I raspitajte se kakvu vrstu preduzeca je najbolje osnovati za posao kojim zelite da se bavite.

Napravite tabelu u Excel-u, pomocu koje cete pratiti sve rashode I prihode. Mozda bi bilo dobro da angazujete knjigovodju, makar na kvartalnom nivou kako biste bili sigurni da je sve kako treba papiroloski.

Takodje, odlucite odakle zelite da vodite posao. Ako smatrate da je neophodno, a imate mogucnosti mozete da iznajmite poslovni prostor. Ako se, pak odlucite da radite iz sopstvenog doma, vrlo je vazno da deo koji izdvojite za tu namenu, podseca na kancelariju. Dakle, sve mora da bude na svom mestu, kako biste imali bolji uvid. To ce vam dati I psiholosku sigurnost.

Da li ste znali da i preko interneta može da se zaradi?

Pogledajte internet poslove: http://saznajlako.com/category/internet/internet-zarada/

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts