Kako pobediti strah od smrti i bolesti

Written by slexty. Posted in Psihologija

Tagged: , , , , , ,

Published on Juli 13, 2012 with No Comments

Kako pobediti strah od smrti i bolestiSvako prolazi kroz strah od bolesti I smrti u nekom periodu svog zivota. Tada su optereceni da ce se razboleti I umreti, uglavnom najstrasnijom smrcu. Ovaj vid straha moze biti vrlo mocan I prilicno vas ometati u svakodnevnom zivotu. Zato procitajte nastavak teksta I pokusajte da ga prevazidjete.

Cinjenica je da su sanse za fatalne bolesti koje dovode do smrtonosnog ishoda izuzetno male, ukoliko samo malo povedete racuna. Tako recimo, kada neko umre od trovanja krvi, ne umire tek tako. Obicno se prvo posece na neki zardjali metal, a zatim ne ode da primi zastitu I tada, nazalost dodje do smrtonosnog ishoda. Ali da je otisao lekaru na vreme, sve bi bilo u redu. Ovo sve ne znaci da treba da budete na oprezu I optereceni sve vreme.

Zato je prvi korak ka prevazilazenju ove vrste straha odlazak na odmor. Uzmite slobodan vikend I odaberite neko mirno mesto gde cete biti opusteni I sami sa svojim mislima. Ako mislite da bi vam bilo prijatnije u drustvu, povedite momka ili devojku ili najboljeg prijatelja, roditelje. Zapravo, bilo koga ko mislite da ce pozitivno uticati na vas.

Zivite zivot. Nije vam dat jedan zivot da ga trosite na brige o bolesti ili smrti. Trebalo bi da se zabavljate kad god mozete, a o bolesti ima vremena kada cete da mislite. Ne razmisljajte o tome da cete umreti uskoro, jer vam to nece donesti nista dobro.

Ako mislite da je potrebno, posetite lekara. Razgovarajte sa njim o brigama koje vas muce, pa ce vam on objasniti kolika je verovatnoca da bas vi obolite od neke bolesti. Ako vam ni to ne pomogne da se smirite, pokusajte da pronadjet dobrog psihologa sa kojim cete porazgovarati o svemu. Mozda ce vam neki njegov savet biti od koristi.

Izbacite svoje strahove iz sebe. Nekima ce pomoci ako pisu o njima, a nekima je cak dovoljno da pricaju sa nekim o tome. Svakao, pronadjite nacin koji ce vam pomoci da se oslobodite.

About slexty

Browse Archived Articles by