Ideje za uredjenje kuhinje

Ideje za uredjenje kuhinje

Kao I bilo koji drugi prostor u kuci ili stanu, kuhinja zahteva veliku brigu I paznju, kako bi bila uredjena na pravi nacin. Prvenstveno, bitno je da se uklapa u stil uredjenja celokupnog prostora, kao I da odgovara vasem ukusu kako bi ste se osecali sto prijatnije u njoj.

Daleko od toga da moderno uredjena kuhinja u skladu sa savremenim trendovima zahteva mnogo novca. Zapravo, potrebno je samo malo truda I volje I vi mozete imati kuhinju iz snova. Za pocetak, odlucite se koju boju I modni stil zelite, zatim odredite koliko vam je kuhinjskih delova potrebno I kako ce biti rasporedjeni. Nas savet je da svakako o tome odlucuje osoba koja provodi u kuhinji najvise vremena.

Ideje za uredjenje kuhinje

Danas je jako moderno koriscenje kuhinjskih elemenata  od celika, a ne bele boje I crno – belih kuhinjskih elemenata koji se kombinuju sa jos jednom jarkom bojom. Ipak, ovaj vid uredjenja zahteva da I ostali delovi stana ili kuce budu opremljeni u skladu sa tim. Vazno je da znate da se, prema nauci koja se bavi proucavanjem boja na ljudsku psihu, za kuhinju preporucuje crvena, zuta I narandzasta boja, jer prema istrazivanjima, upravo one podsticu apetit. Preporucuje se neosnkso osvetljenje I podrazumeva da je neophodno odrzavati ovaj deo stana cistim I urednim.

Sada cemo vam opisati osnovne stilove uredjenja, pa ce vam to mozda pomoci da lakse odlucite.

Savremeni stil odlikuju elementi u prirodnoj boji drveta ili jednobojni, a dizajnirani su tako da ne izlaze dugo iz mode. U principu, to su drveni elementi, jednostavnih ravnih linija, sa vrlo malo ili nimalo dekorativnih elemenata.

Kuhinje modernog stila su uglavnom u punom koloru, sa lakiranim sjajnim povrsinama.

Za moderne kuce I one u kojima zive mladi, najpogodniji je retro stil. Za njega je karakteristicna stolarija krivolinijskih oblika, koliko god je to moguce, sa jarkim, obicno crvenim I plavim nijansama, a uz njih idu kuhinjski aparati iz recimo 60-ih I 70-ih godina.

Za ljubitelje romanticnih I klasicnih stilova, janpogodniji je vintaz ili starinski stil. Namestaj je obicno bele ili plave boje, a kuhinje zelene. Povrsine su ukrasene lepim tkaninama u pastelnim tonovim, a pravi dekorativni element je jedinstveni kuhinjski pribor, recimo. U ovaj stil se savrseno uklapa kredenac ili vitrina za drzanje posudja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts