sistem za pecanje smudja

Saveti za pecanje smudja

Pecanje smudja je jednako interesantan izazov kako za sportske ribolovce, tako I za entuzijaste. Smudj se obicno nalazi na dnu slatkovodnih jezera I cesto veoma ih je tesko uhvatiti. Iako za ribolovce pecanje smudja moze da bude velika frustracija, prednosti kao sto je ukusan obrok nadmasuje sve probleme koji postoje u pecanju smudja.

Spakujte torbu za ribolov I budite spremni da izvojite ceo dan za ribolov. Pecanje smudja zna da potraje malo duze vremena. Uverite ste da li ste poneli dovoljno hrane I vode za citav dan.

sistem za pecanje smudja

Upoznajte se sa zakonom I pravilima pecanja na podrucju gde nameravate da pecate. Neke reke I jezera imaju ogranicenja I ne dozvoljavaju pecanje smudja ili dozvoljavaju pecanje pod odredjenim uslovima.

Smestite vas camac na mestima gde ima dosta drezge I trave. Smudj se obicno nalazi na ovakvim mestima.

Mamac za pecanje smudja

Smudj se obicno peca sa varalicom u obliku metalne kasike ili sa malim ribicama. Smudj se takodje moze pecati I na silikonske varalice, šedove, twistere, vormove itd.

Sacekajte neko vreme da smudj pronadje vas mamac. Kada osetite da se nesto nalazi na udici budite pazljivi. Izvlacenje ribe previse grubo ili brzo moze da povredi ribu I mozete da izvucete udicu ribi iz usta.

Saveti

Razmislite da se pridruzite grupi ribolovaca koji pecaju smudja po hladnom vremenu na zamrznutim jezerima.

Smudj ima obicaj da ostane u dubokoj vodi u hladnim danima ili malo blize povrsini u vrelim letnjim danima.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts