sta je CV

Šta je CV

Sigurno smo se svi pitali ovo barem jednom u zivotu. Danase je nezamislivo da dobijete posao bez CV. Zato cemo u nastavku teksta pokusati da vam priblizimo ovaj termin.

Dakle, latinski Curriculum Vitae (skraceno CV) ili tok zivota predstavlja osnovne biografske podatke I radnu biografiju kandidata. Da biste napisali dobar CV morate ispostovati odredjenu formu.

Na pocetku se navode osnovni biografski podaci o kandidatu:

ime I prezime, datum rodjenja, adresa stanovanja, kontakt informacije (broj telefona, e-mail).

sta je CV 546

Drugi deo je vezan za skolovanje kandidata. Tu se navodi koju ste srednju skolu zavrsili, fakultet, ali I obuke I kurseve za koje imate sertifikate.

U trecem delu CV-a se navodi radno iskustvo, ali pocev od najnovijeg. Treba navesto period rada, naziv firme, naziv vaseg radnog mesta, a neki poslodavci traze I da navedete detalje o poslu koji ste obavljali. Recimo, ako ste radili u nekoj firmi kao administrativni radnim, onda cete tu navesti: zakazivanje sastanaka, komunikacija sa klijentima, izradu faktura, knjigovodstveni poslovi I tome slicno.

Zatim sledi deo: Licne osobine kandidata u kome navodite, logicno svoje osobine, poput: vredan, odgovoran, spreman za timski rad I slicno.

I na kraju, u delu pod nazivom Ostalo navodite posebna znanja I vestine: vozacka dozvola (obavezno navesti koje kategorije I da li ste aktivan vozac), znanje rada na kompjuteru, znanje jezika (koji nivo I govorni I pisani) I ostalo sto smatrate vaznim.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts