Kako postati dobar knjigovodja

Kako postati dobar knjigovodja

Svi vlasnici privatnih firmi se slazu u jednoj stvari: dobar knjigovodja je zlaata vredan.

Ipak, zadovoljavaju se osrednjim knjigovodjom koji jednostavno uradi ono sto ga zamoli vlasnik. Ali, ako zaista zelite da budete dobar knjigovodja procitajte nastavak teksta.

Prvo, dobar knjigovodja nece samo odraditi posao koji mu je nalozen, vec ce ici I izvan toga. Na primer, umesto samo da uradi finansijski izvestaj za odredjenu firmu, on ce vlasniku dati savete kako da poboljsa poslovanje ili mu ukazati gde mu odlazi vise novca nego sto je potrebno.

Takodje, dobar knjigovodja ce se posvetiti vasoj firmi I uporediti poslovanje sa ostalim firmama u istom sektoru. Pa ce vam I na taj nacin objasniti kako da poboljsate poslovanje.

Sustina je u sledecem, dobar knjigovodja zeli da vi unapredite svoje poslovanje, jer ce time povecati I svoju zaradu. U tu svrhu, cak moze I da vas poveze sa nekim svojim klijentima koji vam mogu biti od pomoci.

Dobar knjigovodja ce voditi racuna o rokovima I vas ce obavestavati na vreme, kako biste mogli da pripremite svu potrebnu dokumentaciju. Ako se, pak vlasnik oglusi o upozorenja, sam ce snositi krivicu I odgovarajucu kaznu koja uz to ide, za prekoracenje rokova.

I vrlo bitna stvar, dobar knjigovodja zna da ceni svoj rad, ali gore navedene savete nece naplacivati. I bice vam na usluzi kad god vam zatreba.

Kada pronadjete knjigovodju koja ispunjava ove zahteve, budite sigurni da je najbolji u svom poslu I adekvatno ga nagradite, jer necete tako lako moci da pronadjete novog.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts