Kako sam napraviti nakit kod kuće

6

Kako napraviti nakit Izrada nakita kod kuće

Izrada nakita moze biti vrlo interesantan hobi, u kome mozete da izrazite svoju kreativnost.

Postoji puno nacina za izradu nakita. Ukoliko niste ovo pre radili, savetujemo vam da krenete od jednostavnijih varijanti poput nizanja perli, recimo.

U prodavnicama pozamanterije cete naci sve sto vam je potrebno. Za pocetak, dovoljno je da kupite silikonski konac I razne vrste perlica I da pocnete da se igrate. Mozete praviti: ogrlice, narukvice, pa cak I prstenje.

pravljenje nakitaAko vam se to dopadne, mozete preci na nesto ozbiljnije varijante, poput izrade nakita od fimo mase. Da napomenemo, tu ce vam biti potrebno I nesto ulaganja, jer fimo masa nije posebno jeftina. Slicna je plastelinu I njom mozete da se igrate do mile volje. Na inetrnetu postoje posebni tutorijali za osobe koje zele da se okusaju u izradi nakita od fima. I ovde vam savetujemo da krenete od najjednostavnijih oblika, kako se ne biste na samom pocetku razocarali u svoje umece.

.

pravljenje nakita kod kuceJos jedna ineteresantna ideja je da iskoristite staru dugmad, recimo u ovu svrhu. Jedino sto ce vam biti potrebno pored toga je savitljiva, ukrasna zica. Od toga mozete praviti interesantno prstenje, vrlo jednostavno. Dovoljno je da provucete zicu kroz rupicu, a prethodno napravite dvostruki obruc velicine prsta.

Samo dajte masti na volju I budite sigurni da efekat nece izostati.

Share.

6 komentara

  1. Smiljana Gajic on

    gde se moze nabaviti najpovoljniji materijal za izradu nakita za pocetnike?

  2. Smiljana Gajic on

    gde se moze nabaviti najpovoljniji materijal za izradu nakita za pocetnike?

  3. Zavisi u kom gradu zivite…U Beogradu, recimo postoji veliki broj specijalizovanih prodavnica sa repromaterijalom za pravljenje nakita. Ukoliko, zivite u unutrasnjosti, potrazite neku od on-line prodavnica.

  4. Zavisi u kom gradu zivite…U Beogradu, recimo postoji veliki broj specijalizovanih prodavnica sa repromaterijalom za pravljenje nakita. Ukoliko, zivite u unutrasnjosti, potrazite neku od on-line prodavnica.

Leave A Reply