Koja su najpopularnija alkoholna pića na svetu?

0

– Sake – japansko tradicionalno piće sadrži oko 17 % alkohola, i zapravo je pirinčano vino. Nastalo je u Kjotu u Kraljevskoj palati, sredinom sedmog veka. Vrlo brzo se proširilo po celom Japanu, i danas se rado proizvodi i pije. Najbolje je konzumirati ga blago rashlađenog.

  Guinness – irsko pivo, koje se proizvodi u Dablinu i predstavlja tamošnju turističku atrakciju. Pravi se od finih karamela, i temperatura pri posluženju bi trebalo da bude oko šest stepeni. Nastalo je 1759. u Dablinu, napravio ga je Artur Ginis, a samo desetak godina kasnije je počelo da se izvozi. Pivo je izuzetno dobro za srce.

– CHIMAY – takođe vrsta piva, ovoga puta iz Belgije. Pravi se od nekoliko različitih vrsta biljaka i postoje četiri vrste – plavo, crveno, belo i zlatno, svaki sa različitim procentom alkohola. Pivo je nastalo u jednom manastirskom kompleksu.

– ABSENT – zbog jačine Absent se nikada ne pije sam već se blaži sa vodom ili se stavlja u koktele. Može se konzumirati i sa šećerom. Zbog opijnog dejstva naziva se i ,,zelena vila“, a konzumirali su ga mnogi veliki umetnici u potrazi za inspiracijom. Zbog jačine je često zabranjivan u mnogim zemljama.

 Burgundy – vrsta francuskog vina koju su napravili sveštenici u istočnoj Francuskoj, i koja je tek posle revolucije postala dostupna i običnom narodu. Beli Burgundy je zapravo Šardone. Ime je dobilo po istoimenoj regiji gde je i napravljeno.

– Caipiroska – je koktel koji se najčešće pravi od votke, limuna i šećera. Služi se u kratkim čašama, limun se pomeša sa dve kašičice šećera, a u gotovo piće se dodaje mrvljeni led. Sličan koktel, samo sa nekim izmenjenim sastojcima je jedno od nacionalnih pića u Brazilu.

– GEORGE DICKEL – ova vrsta viskija je dobila ime po čoveku koji ga je napravio u devetnaestom veku. Prvu turu čuvao je u burićima čak dvanaest godina. Danas ovaj viski sadrži i do četrdeset pet posto alkohola.

– Tekila – pravi se od voćke koja raste u regiji Tekila, u Meksiku. Obično je providna, ali se može desiti i da tokom čuvanja u burićima dobije boju. U Meksiku kažu da samo ,,gringosi“ piju tekilu sa limunom i soli. Gringosi ili ne , mnogi ljudi i van Meksika rado piju tekilu u ovoj kombinaciji.

   Vodka – Što se vodke tiče, postoji više vrsta. Počela je da se proizvodi u šesnaestom veku, a već u sedamnaestom je bila glavni izvozni proizvod. Ona je jedan od najčešćih sastojaka u koktelima.

 A gde je rakija na ovoj listi?

KLIKNI OVDE - Pogodite koji grad se nalazi na slikama i osvojite 30€


loading...

PREPORUČENI POSTOVI

Šta je ,,Oktobarfest“? ,,Oktobarfest“ je naziv najpoznatije manifestacije u Nemačkoj, koju mnogi znaju kao festival piva. Održava se u Minhenu. Nastao je 1810. kao proslava...
Rakija – nacionalni brend Srbije Šta je rakija? Rakija je žestoko alkoholno piće koje se dobija jednostrukom ili dvostrukom destilacijom mase koja se dobija alkoholnim vren...
Koja pića sadrže najveći procenat alkohola? Ako imate hrabrosti probajte neko od pića sa liste. Živeli! 10 - Barakdi 151 – 75% alkohola – Zbog svoje jačine ali i ukusa, ovo piće je omilje...
8 mitova o vinu Do degustacije vina u Parizu 1976, u glavama ljubitelja vina ziveo j emit da je Francuska jedina zemlja koja je mogla da proizvede vina viso...
Share.

Leave A Reply