Narodni lek za lečenje prolapsa materice

Written by slexty. Posted in Narodna medicina

Tagged: , , , , , ,

Published on Oktobar 23, 2012 with No Comments

lek za prolaps materniceI za ispadanje, odnosno prolaps materice u Narodnoj medicini ima leka.

Valjalo bi da se. tog dana pije čaj od virka (lat. Alcemilla vulgaris) i to ukupno 4 šolje, polako u gutljajima. Čaj se priprema tako što se 1 puna mala kašika čaja popari sa 250 ml vode i ostavi kratko da odstoji.

Zatim treba napraviti esenciju od rusomače (lat. Capsella bursa-pastoris). Rusomaču iseckati (stabljiku i cvet), njome napuniti bocu do grlića i sve naliti rakijom (jačine 38-40 gradi) i ostaviti da odstoji na suncu ili pored grejnog tela 10 dana. Ovako pripremljenom esencijom treba mazati levu stranu stomaka, počev od rodnice nekoliko puta u toku dana.

U isto vreme, treba koristiti sedeće kupke od hajdučke trave (lat. Achillea millefolium). Preko noći potopiti 100 gr hajdučke trave u hladnu vodu, pa sutradan vodu zagrejati i u njoj se kupati 20-ak minuta. Ovom vodom možete još dva puta naliti istu biljku, tako da jednu kupku možete koristiti tri puta.About slexty

Browse Archived Articles by

No Comments

There are currently no comments on Narodni lek za lečenje prolapsa materice. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment