|

Saveti koje treba pročitati pre polaska na poslovni put

Poslovni put: Ovi saveti olakšaće vam vaše poslovno putovanje

Ako već morate da idete na poslovni put, onda je najbolje da pripreme budu što kraće i manje naporne. Zato je potrebno obratiti pažnju na neke detalje. Prvo, napravite plan pripreme i trudite se da ga ispoštujete. To se odnosi apsolutno na sve, i muškarce i žene.

saveti za poslovni put
Poslovni put: Saveti koje treba pročitati pre

Pa ipak, kada su pripadnice lepšeg pola u pitanju, za njih smo pripremili posebna uputstva. Evo nekih od njih:

  • Bez obrzira koliko dana će trajati vaš put, ne eksperimentišite sa višebojnom odećom. Prvo, zato što je dokazano da je odeća u jednoj ili dve boje, dobitna kombinacija kada su poslovni sastanci u pitanju. A drugo, jer neće biti potrebe da pakujete više komada odeće.
  • Ako, ipak želite da kombinujete više boja, najbolje je da ponesete neke detalje poput: šala, marame, košulje u drugoj boji…
  • Znamo da većina žena voli često da menja obuću, ali kda je poslovno putovanje u pitanju to nije neophodno. Najvažnije je da imate jedan par elegantnih i jedan par cipela za svaki dan. Tako ćete izbeći nelagodnost koja se stvara od celodnovnog stajanja u cipelama sa štiklom.
  • Tu je i šminka…prilikom pakovanja šminke, imajte na umu krilaticu: „Manje je više“, koja je posebno važna ako želite da uvek budete elegantni. To podrazumeva da vam je, zapravo za poslovno putovanje sasvim dovoljno da ponesete: puder, maskaru i sjaj za usne. Sve ostalo vam nije neophodno.

Saveti za svakoga ko kreće na poslovni put:

  • Pored navedenih detalja vezanih za pripadnice lepšeg pola, valjalo bi razmisliti i o popunjavanju vremena koje iskrsne dok, recimo čekate sledeći let. Zato je dobro da ponesete knjigu ili laptop. Ako više volite da čitate u elektronskoj formi možete pre puta pronaći elektronske besplatne knjige na internetu koja vas zanima, tako da ćete obezbediti sebi popunjeno slobodno vreme (ukoliko iskrsne) tokom poslovnog puta.
  • Preporučljivo je, naročito ako često idete na poslovne puteve, da odmah spakujete makar osnovne stvari i držite ih u koferu. Ova navika će vam umnogome uštedeti vreme prilikom sledećeg odlaska na put.
  • Pažljivo razmotrite rutu putovanja i cene. Nevezano od toga da li putujete o sopstvenom ili o trošku vaše firme, svakako valja izabrati najbezbedniji i najpovoljniji način putovanja.
  • Dobro se raspitajte gde vam se nalazi hotel, kako biste i tu uštedeli svoje dragoceno vreme. Naravno, bez obzira o čijem trošku idete na neki poslovni put, ne bi bilo loše da pokušate da pronađete finansijski najpovoljniju varijantu. Najbolje je da odaberete hotel koji je prvenstveno namenjen gostima koji dolaze poslom.
  • Ako putujete avionom, najbolje je da putujete sredinom nedelje. Naravno, ukoliko je to moguće. Na taj način ćete izbeći velike gužve koje se javljaju krajem nedelje i vikendom, ali i uštedeti na ceni karte, jer je poznato da su avionske karte u ovo doba dosta povoljnije.
  • Ne zaboravite da ponesete USB memoriju.
  • Dobro je da ponesete i laptop, ali ne zaboravite punjač. Kako za laptop, tako i za mobilni telefon. Raspitajte se pr odlaska da li je neophodno da ponesete i adapter.

I na kraju, ako se budete pridržavali ovih prilično jednostavnih saveta, vaše putovanje će nesumnjivo biti vrlo prijatno. Kasnije će vam svi ovi saveti preći u naviku i sigurno ćete se osećati mnogo bolje i rasterećenije dok se budete pripremali za novi poslovni put.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts