Med i cimet – odlični za mršavljenje

Za lekovitost meda i njegovu upotrebu u dijetama dugo se zna. Cimet je pak manje poznat kao začin koji može mnogo doprineti u gubljenju kilograma.

Kombinacija meda i cimeta jako je efikasna a preparat za mršavljenje lako se priprema i koristi.

Cimet je višestruko koristan, poboljšava kvalitet kože, smanjuje holesterol, ubrzava cirkulaciju, blagotvoran je za stomak I probavu… A najvažnije –  topi masnoće iz organizma.

Cimet možete početi da koristite kao dodatak jelima. Stavite četvrt kašičice kad god vam ukus to dozvoljava u vaš obrok. Možete ga I koristiti kao zamenu za šećer u slatkišima.

cinamon

Takodje, svako jutro, pre doručka možete na prazan stomak ali I pre spavanja da popijete mešavinu meda I cimeta u prahu. Ako ste redovni I uporni u ovoj praksi, težina će početi da se smanjuje. Redovnom upotrebom ove mešavine, sprečićete dalju akumulaciju loših masnoća u vašem telu.

PRIPREMA NAPITKA OD CIMETA I MEDA

Napitak za mrsavljenje od meda I cimeta spremite uveče. Prokuvajte dva decilitra vode. Pola kafene kašičice cimeta u prahu stavite u posudu I prelijte vodom. Neka odstoji pola sata. Kada se ohladi, dodajte kašičicu bilo koje vrste meda.

Pola ovog napitka popijte pre odlaska u krevet a drugu polovinu sačuvajte u frižideru. Ujutru, na prazan stomak, popijte  drugu polovinu  napitka

Nema potrebe da dodajete bilo koji drugi sastojak u ovu mešavinu I nema potrebe da napitak pijete tkom dana. Dovoljno je ujutru I uveče. Počeće da vam se smanjuje obim struka I ako steredovni I uporni, ubrzo ćete videti prve rezultate, odnosno smanjenu težinu.

Tretman cimetom I medom utiče I na čišćenje creva, smanjuje koncentraciju parazita I gljivica koji usporavaju varenje. Ipak, kada se organizam dovoljno iščisti, moguće je da će se gubitak težine zaustaviti.

Da bistepojačali dejstvo napitka, možete dodati djumbir.

Kasicicu samlevenog korena djumbira i kašičicu meda pomešajte u čaši mlake vode. Dodajte četvrtinu kašičice cimeta. Ako vam je napitak jak, dodajte slobodno malo jogurta. Pijte ujutru pre doručka.

CIMET, MED I PŠENICA

U veliku šolju stavite tri velike kašike proklijalih pšeničnih zrna, dodajte po jednu kašičicu meda I cimeta u prahu. Zalijte vrućom vodom I čašom jogurta sa malim procentom masnoće. Ovo neka vam bude doručak. Zasitiće vas I nećete neko vreme osećati glad. Ako redovno jedete ovakav doručak, počećete da gubite suvišne kilograme.

CIMET I MED ZA NEGU LICA

Maska za lice od cimeta i meda, sastojaka koji će vam figuru učiniti vitkijom, dobra je I za ulepšavanje kože lica. Dve kašičice meda I kašičicu cimeta promešajte I stavite na lice. Neka deluje 15 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts