Recept za Bounty čokoladice

Recept za Bounty cokoladice

Domaće Bounty čokoladice

Ako ste ljubitelji onih ukusnih Baunti čokoladica sa filom od kokosa, ne morate uvek trčati u supermarket po njih, >već ih možete spremiti i kod kuće i jesti ih kad gov vam je volja. Ovo je količina za tridesetak čokoladica, a ako želite manje, vi prepolovite meru.

Potrebna količina za 30 čokoladica:

  • 2 krompira srednje veličine
  • 200 gr kokosa
  • 280 gr šećera  prahu
  • 400 gr mlečne čokolade
  • Ekstrat vanile
  • Malo soli

Način pripreme:

  1. Krompir dobro oprati i obariti, kada je kuvan, procedite vodu, pa ga stavite na kratko u vruću rernu, da se malo osuši, da ne bude voden. Propasiraje ga i ostavite sa strane da se ohladi.
  2. Kada se krompir ohladio, počnite da dodajete ostale sastojke. Prvo dodajte kašiku po kašiku, šećer u prahu i mešajte, mešajte. Smesa će postati malo vodena. Kada ste dodali celu količinu šećera, i dobro izmešali, smesa će postati bele boje. Zatim dodajte malo ekstrakta vanile, mrvicu soli i malo po malo krenite da dodajete kokos i dalje stalno mešajući.
  3. Kokos dodajete polako, do željene gustine (treba da bude kao prava Baunti čokoladica). Količina od 200 gr kokosa ne mora biti upotrebljena do kraja, može biti potrebno malo manje ili malo više. To ćete sami odrediti.
  4. Sada je smesa gotova i možete pristupiti pravljenju štapića. Znate kako izgledaju Baunti čokoladice, napravite prvo pravougaoni oblik pa ih onda na sva četiri kraja malo zaoblite. Poređajte ih na tacnu, pa stavite u frižider da se malo stegnu, oko 30 – 40 minuta.
  5. Čokoladu otopite u vreloj šerpici na malo ulja, mešajte sve vreme da ne zagori i onda možete pristupiti umakanju štapića u čokoladu.
  6. Štapiće od kokosa možete spuštati u čokoladu uz pomoć drvenih štapića za ražnjiće. Ređajte ih na masan papir, pa kada ste umočili sve štapiće, ponovo ih vratite u frižider da se stegne i čokolada. Ako možete da čekate do sledećeg dana, tada će biti najbolje da se poslužite, jer će čokolada biti dovoljna stegnuta.

Napomena: umesto mlečne čokolade, možete koristiti i onu za kuvanje, samo što ćete u ulje doliti i malo mleka, da tekstura bude glatka i malo ređa.

Prijatno!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts