Sassy voda (Sasi) – efikasan napitak za mršavljenje

Sassy voda (Sasi)

Nedavno sam, tražeći neke stare recepte, na parčetu papira našla zapisan napitak koji skida salo sa stomaka. Očigledno je da sam ga zapisala sa namerom da ga isprobam, ali ostao je zaboravljen, jer verovatno u datom trenutku nisam imala sve namirnice da ga odmah pripremim. Napitak je u stvari Sassy voda, koju je osmislila novinarka Cintija Sass, koja ima i obrazovanje dijetologa, koja tvrdi da ova voda eliminiše nadutost stomaka, omogućava bolju probavu, rešava vas zatvora i tvrde stolice i čisti vaš organizam od otrova i toksina. Ovaj napitak ona je osmislila kada se nakon porođaja suočila sa viškom kilograma.

Preporuka je da se ova voda pije četiri uzastopna dana, kako bi se izvršila detoksikacija organizma. Uz to bi bilo poželjno da korigujete i ishranu, da bar ta prva četiri dana jedete više povrće, voće, ali ne morate, jedino nemojte da se prežderavate. Iskustva mojih prijateljica kojima sam prenela ovaj recept je da su u prvih 7 dana dosta splasle i izbacivale višak tečnosti.

Sassy voda za mrsavljenej

Napitak je prijatnog ukusa, osvežavajuć, a novinarka tvrdi da za prva četiri dana možete skinuti čak 3 kilograma a za mesec dana i do 10 kilograma. Ova voda jedino nije preporučljiva trudnicama, dojiljama i osobama koje imaju problema sa želucem.

Recept za „Sassy vodu“ za mršavljenje

Za pripremu „Sassy vode“ potrebno je:

  • 1,5 litar prokuvane hladne vode
  • 1 krastavac srednje veličine
  • 1 sitno izrendan koren od đumbira
  • 1 limun iseckan na kriške
  • 5-12 listova sveže nane (ili 1 kašičica sušene)

Način pripreme:

    1. Krastavac ogulite i isecite na kolutove.
    2. Limun isecite na kriške, izbacite semenke i malo zasecite svaku krišku – nemojte ga cediti.
    3. Koren đumbira izrendajte na sitno rende.
    4. Prokuvajte vodu, ubacite krastavac, limun, đumbir i listiće nane.
    5. Dobro promešajte i ostavite u staklenom bokalu (ili u plastičnoj flaši).

Tako pripremljena voda mora da odstoji najmanje 10 sati u frižideru pre konzumacije, zato što će tako svaki sastojak pustiti svoju aromu i dobićete ukusan napitak.

Ovu količinu vode potrebno je da popijete u jednom danu. Dakle, pijete je tokom celog dana, uzmete u malim gutljajima, vratite u frižider i uveče opet spremate novu količinu vode.

Na jednom forumu naišla sam na jedan zanimljiv način spremanja ovog napitka: dečko je kupio 2 kg limuna, iscedio ga i sipao u kese za led. Uveče bi u blender stavio dve kocke leda, jedan krastavac i 12 listića nane, izmiksao ga pa taj sok pomešao sa dve litre vode. Vi odlučite kako ćete spremiti Sasi vodu.

Živeli!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts