Najbolje kreme za lice na prirodnoj bazi

Kreme za lice često zahtevaju dobar deo kućnog budžeta. S druge strane, u pitanju je zdravlje i nega Vaše kože na čemu ne bi trebalo baš mnogo štedeti.

Ako ste u nedoumici koju kremu za lice nabaviti, sigurno je bolje da u te svhe iskoristite prirodne sastojke , nego da kupite najjeftinije kreme koje su obično pune konzervanasa I najobičnije vode.

Prirodne kreme za lice – sve popularnije

Prirodna kozmetika sve je popularnija, a sastojci  iz prirode sve se češće koriste I u proizvodnji indutrijskih preparata za negu kože. U poslednje vreme, sve je više žena koje odlučuju da u kućnoj radinosti naprave ono što im je potrebno za telo, kožu, kosu… Razlozi su ne samo u nedostatku novca već I u tome što, kada nešto sami napravimo, znamo detaljno šta smo stavili na lice, kosu, i sigurni smo da je to preparat na prirodnoj bazi.

Plodove iz prirode treba ceniti i iskoristiti iako večina i ne zna kakvi se sve hranljivi sastojci kriju u voću, povrću, medu, livadskom I šumskom bilju… Sve nam je to na dohvat ruke I treba ga iskoristiti.

Birajte koje ćete sastojke koristiti u odnosu na tip kože lica.

kreme za lice

Krema za lice na prirodnoj bazi od meda

Krema od meda za suvu kožu – Možda je suvišno trošiti reči objašnjavajući koliko je med zdrav, koliko je obavezan u ishrani, naravno osim ako ste alergični na pčelinje proizvode. Poznato je da med možete kombinovati sa maslinovim uljem i jajima I tako napravite masku za suvu kožu. Med možete koristiti i kao svojevrsnu kremu.

Najpre mekanim toplim peškirom predjite nežno preko lica, a onda malu količinu kvalitetnog meda premažite po licu. Neka odstoji koji minut a onda isperite lice. Koža će biti meka I nežna.

Kreme za lice na biljnoj bazi

Groždje kao krema za lice protiv bora – Poznato je da grožđe usporava starenje. Uzmite dva zrna groždja, isecite na pola i utrljajte na lice.

Za mešovitu kožu dobro je da probate sa bananom. Banane su bogate  vitaminima A, E, B i F, magnezijumom, cinkom, kalijumom i gvoždjem i u banani ih je sigurno više nego u kupovnim kremama. Izmiksajte bananu vrlo sitno da dobijete homogenu kašu i eto prirodne kreme za lice.

Kreme sa maslinovim uljem

Maslinovo ulje ćete sigurno pronaći u velikom broju preparata koji se mogu kupiti u parfimerijama i marketima. Bogat antioksidansima, pravi je melem za kožu u vidu hranljive noćne kreme.

Namažite galagano ga na usne i lice pre spavanja i isperite ujutro.

Kreme za masnu kožu

Ako muku mučite sa lošim licem, odnosno masnom kožom i aknama, sami možete napraviti kremu za lice. Potrebno je samo malo strpljenja i nekoliko sastojaka.

Eterična ulja su vrlo preporučljiv sastojak prirodnih krema. Osim što predivno mirišu, njihovim korišćenjem, vaše će lice biti negovano, zdravo, hidrirano i sveže.

Mirisna ulja lavande, masline i jasmina pružiće će vam odličnu  aromaterapiju, a usput će svega nekoliko kapi ovih ulja stavljenih samostalno na lice ili u kombinaciji sa belancem iz jaja, negovati vaše lice.

Za masnu kožu preporučuju se kreme sa  prirodnim mineralnim i esencijalnim uljima koja će vam pružiti hidrataciju i zaštitu, i održavati ravnotežu vlažnosti. Ako ne možete da kupite neku od ovakvih krema, nabavite jedno od navedenih ulja u apoteci i nanosite na lice.

Voće za prirodne kreme

Ekstrakti narandže, limuna ili kokosa dobri su protiv širenja pora i sprečavaju upale, akne I pojavu bubuljica.Ove voćne ekstrakte dodajte u bilo koju kremu koju imate ili ih koristite u kombinaciji sa medom.

Kreme za izrazito suvu kožu

Ako Imate izrazito osetljivu i suvu kožu, potrebna vam je krema koja sadrži sastojke koji maste kožu i zadržavaju vlagu.

Eterična i negujuća ulja, poput ulja avokada ili badema, treba da budu glavni sastojak vaše kreme za lice. Uz njihovu pomoć, koža se neće ljuštiti I neće biti često iritirana.

Na kraju, znajte da je najvažnije da preparate i kreme uvek nanosite na čisto lice. Tako sprečavate širenje bakterija a kreme brže I bolje deluju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts