Najbolji sajtovi za besplatno učenje nemačkog jezika kod kuće

Ako ste rešili da konačno izdvojite malo vremena za učenje nemačkog jezika, koji postaje sve popularniji, preporučujemo Vam nekoliko načina da to uradite potpuno besplatno.

Gramatika nemačkog jezika može delovati dosta komplikovano, naročito ako se sa nemačkim jezikom srećete po prvi put, ali uz kvalitetne sajtove sa aktuelnim i jasnim sadržajima sve će biti lakše.

Učenje nemačkog jezika: Vežbajte nemački online

Na sajtu Gete instituta u Srbiji, imate pregled više kurseva nemačkog jezika medju kojima su neki posvećeni više učenju gramatike. Kursevi su od nivoa A1 pa sve do C2. Mnogobrojne online – ponude za sve stepene nude veliki broj zadataka i vežbi, informacije o četovima i forumima sa temom učenja nemačkog jezika i gramatike, kao i materijale na različite teme, kao što je na primer lingvopragmatika. Aktuelni kursevi su: Sport i nemački jezik, zatim Audio kurs nemačkog jezika „Radio D“ i  Za početnike, u dva nivoa: Reporteri Paula i Filip i njihovi uzbudljivi doživljaji u 26 epizoda.

nemacki-jezik

Tu su i kursevi pod nazivom : Pomozi GERMANU u njegovoj misiji da spasi nemački jezik: pripremi se i postani filmska zvezda u novom trejleru „GERMAN – One word is not enough“!, zatim poslovni nemački sa tekstovima iz štampe specijalizovane za privredu, i sa online zadacima iz gramatike i fonda rači.

Na sajtu Gete instituta u Beogradu stoje i linkovi da drugim institutima u svetu gde takodje možete naći odgovarajuće kurseve, od onih za osnovnu školu ili za srednju školu pa do naprednih nivoa i različitih vežbanja. Tako na primer možete sa posetite linkoveSlika drugoga“, Međunarodni e-mail-projekat za mlade koji počinju da uče nemački jezik, „Most ka svetu“ sa iskustvima, utiscima i doživljajiima putnika širom sveta, a tu je kurs „Prijateljstvo putem dopisivanja“ naravno na nemačkom jeziku. Pogledajte više na adresi: http://www.goethe.de/ins/cs/bel/lrn/web/srindex.htm

Još jedan interesantan sajt, zapravo blog o učenju stranih jezika sa opcijom„ Nemački nije bauk“ je zapravo  tutorijal u formi e-book sa opcijom besplatnog download-a. Potpuno besplatno ćete skinuti materijal za učenje, a u pripremi su materijali za naprednije nivoe znanja.

Ovaj kurs je uglavnom namenjen početnicima, oblasti su tematski rasporedjene, sa nekoliko faza u učenju i dodatnim linkovima.

Ova mogućnost nudi i besplatno preuzimanje skraćene verzije materijala za učenje, na osnovu koje ćete steći uvid šta sve možete da pronađete u kompletnoj publikaciji.

Sadržaj ovog besplatnog kursa obuhvata sledeća poglavlja:

  1. Učimo da čitamo nemački
  2. Kako se pravilno uči nemački jezik
  3. Pozdravi na nemačkom
  4. Imenice i rodovi
  5. Dani u nedelji
  6. Brojevi 1-20
  7. Kako postaviti pitanje – Fragewörter
  8. Wo-gde, pitanja za mesto radnje
  9. Hin i her u nemačkom jeziku, značenje i upotreba
  10. Upotreba wohin i woher
  11. Lične zamenice
  12. Negacija – nicht ili kein
  13. Sein – biti ili ne biti, pitanje je sad
  14. Glagol haben u nemačkom jeziku
  15. Slabi, jaki i nepravilni glagoli
  16. Prezent slabih glagola

Bonus je poglavlje sa 25 najčešće upotrebljavanih nemačkih imenica. Naravno podrška je na srpskom jeziku za razliku od nekih drugih austrijskih ili nemačkih sajtova gde ćete često naći odlične besplatne kurseve ali sa podrškom na engleskom i ruskom jeziku.

Takodje, autoru sajta možete slati mailove, pitate ako imate nedoumice ili date neke predloge.

Pogledajte više na: http://abc.amarilisonline.com/nemacki-nije-bauk-besplatna-pdf-knjiga-tutorijal-za-ucenje-nemackog-jezika/#sthash.eY9yxnns.dpuf

Još jedna interesantna opcija za savladavanje nemačke gramatike, učenje, nastavu i vežbanje nemačkog jezika, je materijal koji je pripremio Austrijski integracioni fond. Materijal može da se koristi kako za nastavu nemačkog jezika na institutima, tako i za samostalno učenje jezika kod kuće.

Zabavni snimci i zadaci za učenje nemačkog jezika omogućuju da sami kod kuće proverite i proširite svoje znanje nemačkog jezika na stepenu A1, A2 i B1. Snimci i zadaci su pripremljeni na osnovu priručnika „Pluspunkt Deutsch Österreich“.

Pogledajte više na adresi: http://sprachportal.integrationsfonds.at/pocnite-odmah-sa-ucenjem-nemackog-jezika.html?L=4

Ovo su još neki sajtovi koji Vam mogu biti od pomoći:

www.learn-german-online.net
www.dw-world.de/dw
www.bbc.co.uk/languages/german
www.deutsch-lerner.blog.de
www.mein-deutschbuch.de/lernen.
www.telc.net
www.deutschlern.net/online-deutsch-lernen/dw-top-thema.html

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts