Kolač od malina i bele čokolade

Recept za kolač od malina i bele čokolade

Za sve ljubitelje malina i čokolade, evo i malo novine. Ako želite da probate malo neobičniji način spremanja kolača sa malinama, onda je najbolje da pogledati šta smo pripremili za vas.

Jednostavan za pripremu, kolač od malina i bele čokolade je i, ako možemo tako da kažem jeftin. Odnosno, da budemo precizniji, nije toliko skup kao većina kolača, a uz to je vrlo ukusan i, naravno domaći. Takođe, treba imati na umu da je ovaj nepečeni kolač od malina i bele čokolade prilično brz i lak za pipremu, pa ne čudi što ga većina domaćica vrlo često priprema. Naravno, suvišno je reći da je jedan od osnovnih motiva za pripremu ovog kolača, pored toga što se brzo priprema i činjenica da se pravi od nepečenih kora.

Ukoliko želite da obradujete vaše ukućane ili goste ovim domaćim kolačom, za njegovu pripremu ne morate koristiti sam osveže maline. već i zaleđene. Ono o čemu bi trebalo da vodite računa ako pripremate ovaj kolač sa zaleđenim voćem, jeste da je neophodno da maline budu potpuno odleđena, pa vam u tom slučaju neće biti potrebno toliko soka od malina, koliko je navedeno u receptu.

Kolac od malina

Za spremanje domaćeg kolača od malina i bele čokolade biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 500 gr malina
  • 700 gr kisele pavlake
  • 400 gr putera ili margarina
  • 400 gr šećera
  • 2 dl soka od maline
  • 2 dl mleka
  • 200 gr šlaga ( koji se muti sa mlekom )
  • 100 gr bele čokolade

Brzi, letnji, jednostavan, domaći kolač od malina i bele čokolade

Priprema ovog kolača je, kao što smo već naveli vrlo jednostavna. Dovoljno je pratiti sledeće korake i ubrzo ćete uživati u njegovom savršenom ukusu:

  1. Prelijte keks sokom od malina i dobro izmešajte. Umutite 150 gr margarina sa 150 gr šećera, pa sjedinite sa keksom i sve zajedno dobro izmešajte. Ovo je ujedno kora za domaći kolač sa malinama, pa je treba sipati u kalup ili posudu željenog oblika.
  2. Umutite preostali margarin, sa preostalom količinom šećera. Zatim dodajte kiselu pavlaku, pa sve dobro sjedinite.
  3. Preko kore od keksa, nanesite polovinu smese sa pavlakom, a preko rasporedite, zatim preko malina sipajte ostatak smese sa pavlakom, poravnajte, pa ostavite neko vreme u frižideru ili zamrzivaču dok se ne stegne.
  4. Pre filovanja, umutite šlag sa mlekom, pa premažite tortu.
  5. Zatim rastopite belu čokoladu na pari, pa je prelijte preko nafilovanog kolača i ostavite da se dobro ohladi, pa tek onda služite.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts