Mafini sa malinama i belom čokoladom

Recept za mafini sa malinama i belom čokoladom

Mada postoji zaista mnogo vrsta ovog kolača, koji je postao moderan i u našoj zemlji, mafini sa malinama i belom čokoladom će možda zvučati pomalo neuobičajeno. Možda ćete se i zapitati da li vredi isprobavati ovaj recept. Ali, verujte mi na reč, ako ih samo jednom napravite, pravićete ih kasnije vrlo često. A prvenstveno zato što su savršenog ukusa.

Mafini sa malinama i belom čokoladom se, kao i većina ovakve vrste kolača, pravi vrlo jednostavno. Međutim, ukoliko uopšte prvi put pirpremate mafine, najtoplije vam preporučujem da obavezno koristite papirne korpice, koje su napravljene specijalno za pripremu mafina. Kasnije, kada se izveštite, možete umesto gotovih korpica, pleh za mafine oblagati i običnim papirom za pečenje. Ali, za početak je svakako preporučljivo da pripremljenu masu za mafine sipate u specijalan pleh ( onaj koji koristite i za pripremu projica ) u koji ste prethodno poređali papirne korpice.

Mafini sa malinama

Ako želite da uživate u savršenom ukusu mafina sa malinama i belom čokoladom, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 gr šećera
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml malina ( svežih ili zamrznutih)
  • 100 gr bele čokolade
  • 300 gr brašna
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Kako napraviti mafine sa malinama i belom čokoladom?

Kao što smo već napomenuli, mafini sa malinama i belom čokoladom se pripremaju vrlo lako. Pratite sledeće korake, pa ćete se i sami uveriti u to:

  1. Prvo umutite jaja, a zatim dodajte šećer i sve zajedno mutite dok se šećer potpuno ne rastopi.
  2. Zatim dodajte jogurt, pa sve zajedno kratko mutite.
  3. Nakon toga, dodajte ulje i prašak za pecivo, a tek na kraju sve zagustite brašnom.
  4. Što se malina i bele čokolade tiče, njih možete dodati odmah u masu ili u svaki mafin ponaosob možete staviti par plodova malina i narendanu ili na komadiće isečenu čokoladu. Sve zavisi od vašeg ukusa. Ja lično maline dodajem u masu, a belu čokoladu isečen na komadiće, pa rasporedim po mafinim. Ali, ako se odlučite za to, bilo bi dobro da je ne ostavite na vrhu, već da je blago utisnete.
  5. Potom smesu sipajte u pripremljen pleh za mafine, u koji ste već poređali papirne korpice. Takođe, imajte na umu da mafini narastu, pa ne treba sipati masu do vrha. A posebno ako dodajete čokoladu na kraju, u svaki mafin posebno, jer se lako može dogoditi da vam masa iscuri.

Mafine treba peći 20 – ak minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne.
Ispečene mafine, po želji možete posuti čokoladnim mrvicama ili narendanom belom čokoladom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts