Kako se doterati sa malo novca?

Ako spadate u uporne devojke, možtee da pronađete odličnu kozmetiku koja ne mora da bude užasno skup, a sa kojom ćete moći da se doterate kao manekenke. Šta to kupuju profesionalni šminkeri kad ne žele puno da potroše i kako postižu da im proizvodi dugo traju?

Često u časopisu vidimo fotografiju predivno našminkane devojke i detaljan opis postupka i spisak proizvoda potrebnih da se postignu takvi efekti. Ako želimo da izgledamo baš tako, mislimo da moramo da kupimo i sve te proizvode sa spiska. Ali, da li baš moramo? Naravno da ne. Ne morate uvek da potrošite puno para da bi izgledali kao lice sa naslovnice. Tome me je naučila moja jetrva, koja radi kao šminkerka na jednoj poznatoj televiziji.

Čak i profesionalni šminkeri i najdoteranije žene u gradu kupuju u parfimerijama koje nude kozmetičke proizvode po povoljnim cenama., jer svi volimo da kupimo nešto na rasprodaji i pronađemo proizvode koje smo do sada skupo plaćali. Šta mi tu u stvari plaćamo? Ambalažu, pakovanje?

Najlakši put do predivnog tena

Predivan, čist ten i nahranjena koža tela ne koštaju čitavo bogatstvo. Dermatolozi i kozmetičari složiće se da postoje proizvodi koji efikasno obavljaju taj posao a nisu skupi.

negovan ten

Eucerin gel za pranje lica ne isušuje kožu, ali isto tako su dobri i oni koji su proizvedeni u nekim drugim kozmetičkim kućama, na primer nemačka Balea ili veoma dobre proizvode Multiaktiv.

Ako kupite neki skuplji tonik za lice koji svakodnevno koristite, duže će vam trajati ako ga razblažite sa mineralnom vodom.

Što se tiče krema za lice, posebno su dobri proizvodi Multiaktiv – serumi i kreme za noć i dan. U njima možete naći vitamin C, retinol ili koenzim Q10. Svi njihovi proizvodi napravljeni su prema ISO standardu. Takođe, možete kreme potražitii u vašoj apoteci, koje se prave bez konzervansa, i uzeti ono što odgovara vašoj vrsti kože.

Pre ulaska u toplu kadu piling

Da bi vaša koža bila meka poput satena, možete istrljati telo zobenim pahuljicama koje ste prokuvali u vodi. One sjajno vlaže kožu i deluju umirujuće na iritacije. Isto tako je dobra krupna morska so u domaćem mleku. Sipajte potrebnu količinu soli u mali činijicu i malo mleka, koliko je potrebno da dobijete smesu gustine kao pasta za zube, a može biti i malo ređa. Istrljajte celo telo sa rukavicom za piling pa isperite mlakom vodom. Možete posle toga preskočiti mazanje za mlekom za telo.

Kosa zanosnih boja

Najviše novca možete da uštedite ako se odreknete farbanja kose u salonu. U sopstvenom kupatilu možete postići isto kao i da vas je farbao profesionalni frizer. Dovoljno je da sledite uputstva iz kutije. Ako niste sigurni da ćete se dobro ofarbati pozadi, zamolite komšinicu ili drugaricu da vam pomogne.

lepa kosa

Kod savetovanja boje treba da znate da postoje dva tipa: hladni i topli. Uz maslinast ili bledoružičast ten, idu pepeljasta boja kose, beloplava, kedrovina. Ako imate bronzani ili žućkasto-zlatni ten, vama trebaju topli tonovi: bež, zlatna, toplosmeđa, crveno-zlatna.

Ako se pitajte koju farbu da izaberete, jer je ponuda zaista velika, uvek je bolje da koristite one bez amonijaka.

Kosa će vam biti sjajna i lakša za oblikovanje ako primenite ovaj domaći recept :1 kašičicu meda rastopite u 4 čaše tople vode i time isperite kosu posle šamponiranja.

Jabukovo sirće vraća kosi izgubljenu PH ravnotežu: pomešajte 2 supene kašike jabukovog sirćeta i 1 kašičicu regeneratora u posudi sa vodom u kojoj ćete isprati kosu.

Ako baš morate da koristite gel za kosu, kupite onaj ekstrajak, pa ga pre upotrebe razblažite vodom i prođite kroz kosu.

Ruž za usne

Većina ruževa nestane sa vaših usana već pri prvom ispijanju kafe. Zato, da bi duže trajao, prvo stavite na usne malo tečnog pudera, a zatim preko njega puder u prahu. Tako ste dobili podlogu koja će biti savršena za vaš ruž i na koju će on savršeno prionuti.

Još jedan savet od nas, a to je – kako da uštedite na ružu za usne. Sačuvajte neku malu kutijicu od nekih lekova, na primer, pa kada vam se istroši omiljeni ruž, umesto da ga bacite, iskopajte ostatak (koga ima dosta) i prebacite u kutijicu. Nanosite ga na usne četkicom za ruž. Ako vam je ostalo nekoliko ruževa, možete ih sve spojiti i stvoriti jednu novu boju i svi će vas pitati gde ste ga kupili.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts