Brzi kolač sa bananama i plazma keksom

Kolač sa bananama i plazmom

Iako znam da postoje mnoge domaćice koje vole dugo da pripremaju poslastice, ja sam ipak ljubitelj onih drugih. Oni najjednostavniji kolači su, po nekom nepisanom pravilu i najbolji. A ako uz to dodam da su još i lagani i, naravno nepečeni, pretpostavljam da vam je jasnije zašto mi se oni mnogo više dopadaju od onih, da tako kažem uobičajenih.

Recept za kolač sa bananama koji možete pročitati u nastavku našeg teksta je jedan od takvih: nepečeni, a najbolji. Ovaj lagani kolač sa bananama i “ Plazma “ keksom bukvalno možete napraviti za 15 minuta. Pored toga što je vrlo ukusan, on je i lagan, a priprema se vrlo brzo, pa je kolač sa bananama i “ Plazma “ keksom najbolji prijatelj svake domaćice, jer kada naiđu nenadani gosti, bukvalno začas možete pripremiti ovaj kolač sa bananama i vaši gosti će prijatno biti iznenađeni vašim kulinarskim veštinama.

Uz sve navedeno, recept za ovaj kolač sa bananama možete menjati po potrebi, odnosno u nedostatku pojedinih sastojaka, koje možda nemate pri ruci, a gosti samo što nisu stigli, možete ih zameniti a da vaš brzi kolač sa bananama i “ Plazma “ keksom bude isto tako ukusan, kao da koristite osnovni recept.

kolac sa bananama

Ukoliko želite da saznate kako napraviti najbolji i najjednostavniji kolač sa bananama i “ Plazma “ keksom, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 3 – 4 banana
  • 500 gr mlevenog “ Plazma “ keksa
  • 150 gr kristal šećera
  • 300 ml soka od pomorandže
  • 250 gr margarina
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 100 gr šlaga
  • kisela voda ili mleko ( u zavisnosti od toga za koju vrstu šlaga ste se odlučili )

Kako se pravi jednostavan kolač sa bananama i “ Plazma “ keksom?

  1. U dublju posudu sipajte prvo šećer, pa ga malo po malo prelivajte sokom od pomorandže, sve dok se šećer ne rastopi.
  2. Zatim dodajte mleveni “ Plazma “ keks i sve blago izmešajte. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Ako procenite da je potrebno, možete dodati još soka od pomorandže.
  3. Margarin umutite mikserom, pa ga dodajte smesi mlevenog “ Plazma “ keksa i šećera i sve zajedno dobro sjedinite, dok ne dobijete ujednačenu masu.
  4. Čokoladu za kuvanje izrendajte na krupno rende, pa i nju dodajte mlevenom keksu.
  5. Banane izgnječite viljuškom, pa i njih dodajte smesi. Po želji, možete jednu bananu odvojiti za ukrašavanje kolača.
  6. Sada sve dobro sjedinite, a slobodno možete i rukama. Zatim dobijenu smesu prebacite na tacnu za služenje, pa oblikujte ovaj jednostavni, brzi kolač sa bananama i “ Plazma “ keksom.
  7. Ukoliko ste ostavili jednu bananu za ukrašavanje, iseckajte je na kolutove, pa poređajte preko kolača.
  8. Umutite šlag i ukrasite najjednostavniji i najbolji kolač sa bananama i “ Plazma “ keksom. Poželjno je da se dobro ohladi pre nego što ga poslužite.

Ukoliko poželite da vaš brzi kolač sa bananama i “ Plazma “ keksom bude još lepše ukrašen, možete ga posuti i rendanom čokoladom za kuvanje. U tom slučaju je potrebno na sastojke dodati još oko 50 gr čokolade za kuvanje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts