Šta će se nositi ove jeseni 2014?

Sa dolaskom prvih hladnih dana, počinjemo sa raspremanjem ormana i odlažemo lagane haljinice i majice u kutije i neke druge police, i razvrstavamo topliju, jesenju garderobu. Pola septembra je prošlo, a za nekoliko dana i zvanično nam dolazi jesen. U svim radnjama već se uveliko prodaju novi modeli, pa pre nego što krenete u šoping, pročešljajte vaš orman i vidite koja bi to dva-tri obavezna komada garderoba mogla da upotpuni vaš imidž ove jeseni.

Prošlih nedelja širom sveta na nedeljama mode modni kreatori su inspirativno predstavljali svoje modele za jesen-zimu 2014/2015.  Kao što to obično biva, uvek nam se vraćaju neki stari modni trendovi. Ali, da krenemo prvo od boja.

Boje jeseni 2014

boje jeseni

Osnova garderobe za jesen i zimu kao i uvek su crna i siva, a uz njih najviše će se nositi ljubičasta i to u svim nijansama: od najsveije boje lavande do najtamnije boje patlidžana. Pratiće iz zelena, od svetlih nijansi do tamnozelene, a uz svetlo sivu dobro će se kombinovati topla oker boja.

svetlo siva

Još jedna moderna boja za jesen biće i tamno plava. Sve nijanse ove boje već možete videti u nekim popularnim brendiranim radnjama, poput francuskog Orseya, gde ćete naći prelepe bluze, končane džempere i majice.

armani2

Glavni modni trend za ovu jesen: stil pedesetih

Sastavni deo ovog trenda su ženski oblik i siluete, sa posebnim naglaskom na suknje i jakne.

stil pedesetih

Široke pantalone

Kao što je ih je nekada nosila Ketrin Hepbern, pantalone sa visokim strukom i širokim nogavicama, skoro muškog kroja nezaobilazna su stavka. Iskombinujte takve pantalone sa ženstvenom, svilenom bluzom i izgledaćete savršeno poslovno i doterano.

katherine

Haljina na pruge

Kao parižanke, pruge možete nositi i tokom jesenjih dana. Razbijte monotoniju jeseni, i nosite prugastu haljinu uz neki džemperić u boji, poput onih koje možete kupiti u Mangu i Zari. Ima ih u svim bojama. Obucite prugastu haljinu od trikotaže, dodajte joj zlatne detalje i budite šik!

haljine na pruge

Boho stil

Boho stil

Trendi stil koji datira još iz 60-ih godina biće veoma popularan ove jeseni. Ako imate odvažnosti, pogledajte naše slike i odlučite se za neku od ovih kombinacija. Sigurno ćete biti primećene, i to u sasvim pozitivnom smislu.

stil sezdesetih

A šta kaže čuveni Armani? Nesumnjivo, moj broj 1 na listi modnih kreatora i kreacija! U skladu sa modnim trendovima, i ove sezone na modnoj pisti pojavila se odeća od kvalitetnih tkanina i fascinantnog dizajna.

armani

U Armani kolekciji ove sezone dominiraju teget, svetlo siva, tamno zelena i crna, a opet su sve te tamne boje razbijene crvenim komadima i cvetnim printom.

Giorgio_Armani_fall_winter_2014_2015_collection_Milan_Fashion_Week6

Pogledajte modele ARMANI COLLEZIONI za nastupajuće hladne dane!

Giorgio_Armani_fall_winter_2014_2015_collection_Milan_Fashion_Week5

Čizme

Trendi čizme za ovu jesen koje su nam neophodne su pre svega, one koje dosežu do gležnjeva – zovu ih još i gležnjače. Savršeno idu uz suknje isto kao i uz pantalone i sjajne su kada padne kiša.

Fendi

Kaputi u bajkerskom stilu su hit

Uz neizbežne kratke čizmice i jaknice, ove jeseni nosiće se i kaputi u bajkerskom stilu.Nekoliko sezona unazad, dominiraju bajkerske jakne i čizme, pa su kaputi prirodni i očekivan nastavak.

bajk3

Veoma pristojne varijante ovih kaputa možete naći već u čuvenim i omiljenim radnjama H&M, Mango i Zari.

bajk kaputi

Torbe s resicama biće jedan od najvećih modnih hitova za jesen 2014.

Obilazeći radnje ovih dana nekoliko puta su mi zapale za oko baš ove torbe sa resama. Podsećaju na vreme kaubojskih filmova i nekako su disko šik i one će biti MUST HAVE u vašem plakaru i to pod brojem 1! Biće dovoljno da prelistate internet stranice čuvenih velikana svetske mode, pogledajte na primer kolekciju Gucci ili Prada i videćete da će torbe sa resama podići svaki stajling a vaše kombinacije učiniti potpuno razigranim!

torbe rese

U prilog resama, pogledajte i kakav je kožni kaput kreirao Valentino:

kaput rese3

Nema sumnje – ova jesen neće biti sigurno ni sumorna ni dosadna!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts