Moderne muške jakne za jesen i zimu 2014/15

Posle nekoliko sezona kraćih i užih modela jakni, ove sezone su u trendu tradicionalnije verzije muških jakni. Muške jakne za jesen/zimu 2013/2014. su kao stvorene za kombinovanje sa slojevitom odećom poput kombinacije košulje i džempera.

Boje koje dominiraju u aktuelnim kolekcijama su siva, plava, smeđa, a za one smelije, tu su zimske jakne u bordo i zelenoj boji.

Stone Iceland muške jakne

Legendarne, ultrapopularne ali i dosta skupe, britanske Stone Iceland jakne,i ove sezone su po modelima i dizajnu verne svom osnovnom pečatu, a to je kvalitet na prvom mestu.

muske-jakne-stone-iceland-siva-1000funti

Neki modeli su voskirani, odnosno presvučeni posebnim zaštitnim slojem što omogućava vodootpornost pa su idealni za kišne dane.

muske-jakne-stone-iceland-bela-koa-2-500

Za posebno hladne zimske dane, tu su modeli sa duplim licem, dubljim džepovima, posebno topli.

muske-jakne-stone-iceland-krno-zelena

Naročito elegantne, ali u Stone Iceland smislu, su jakne od kepera srednje dužine.

Muške jakne Armani

Ovaj italijanski brend, za aktuelnu sezonu predlaže deblje „šuškave“ punjene muške jakne u prepoznatljivoj za Armani, crnoj boji. Cena: oko 240 evra. Neki od modela su sa poprečnim štepovima i predimenzioniranim aplikacijama.

armani jakne

Fred Peri

Kolekcija vetrovki “Fred Perry”, ove sezone nudi kratke sportske modele jakni, u nekoliko zagasitih boja, a cena je oko 250 evra. Tu su i klasična teget i plava boja, a jakne ovog britanskog proizvodjača idealne su za jesenje vetrovite dane.

fred peri

Muške jakne – vijetnamke

Vijetnamke  ”Ultra force” ove sezone se mogu nabaviti po ceni od oko 9.500 dinara. Napravljene su od izdržljive pamučne tkanine i imaju skrivenu kapuljaču kao i mogućnost fiksiranja umetka. Model je praktičan za sve sezone. Ultra force logo sa prednje strane može da se skida po potrebi. Ako ste navikli da su Vijetnamke isključivo jakne u vojničko zelenoj boji, demantuje Vas ovogodišnji izbor vijetnamki u drugim bojama medju kojima su siva i crna.

ultra-force

Muške kožne jakne

Kožne jakne ne izlaze iz mode. Bilo da je reč o jaknama od prevrnute kože, od brušene kože, a u obzir dolazi i imitacija kože, odnosno popularno nazvana eko koža. Muške kožne jakne ove sezone su uglavnom u vidu kraćih modela ili modela srednje dužine a ipak prevladava brušena prirodna koža u bež, sivim i toplim braon nijansama.“Doner” kožne jakne sa ruskom kragnom, koštaju oko 170 evra.

muske jakne ruska kragna

“Ralph Lauren” modeli od brušene kože ove godine su posebno atraktvni, a neki od njih su u kombinaciji sa krznom. Skuplja verzija kožnih jakni za one sa malo dubljim džepom.

muske-jakne-ralf-loren-brusena-koza

Kombinujte kožne jakne sa džinsom i modernim bike čizmama.

Legend muške jakne

Domaći brend Legend i ove godine nudi klasičnije modele muških jakni. Siva Legend jakna od kepera sa zanimljivim detaljima je idealna za uklapanje sa različitim stilovima oblačenja.  Cena: Oko 8000 dinara.

muske-jakne-keper-legend

Dolce Gabbana muške jakne

Ove sezone, poznati italijanski proizvodjač nudi dugačke muške jakne krupno pletene. Dominantne boje su braon, siva, bež i crna. Idealne su za dnevne izlaske. Totalni muški šik svojstven italijanskom stilu! Potražite ih na nekom od online šopova.

muskejakne-dolce-gabana

Teksas ne izlazi iz mode

I na kraju – nezaobilazni teksas kao izbor materijala za jesenje muške jakne. Prosto, morate imati teksas jaknu koja se jednostavno kombinuje sa skoro svakom garderobom.

muske jakne teksas

Birajte izmedju jeftinijih “novopazarskih modela” pa sve do skupljih Diesel ili Levis modela.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts