| |

Izgledaćete mlađe i lepše uz ove savete za šminkanje

Šminkom do blistavog i mlađeg izgleda! To je itekako moguće prateći savete najpoznatijih stručnjaka. Ko kaže da nam godine kvare lepotu! U ovom tekstu saznajte kako šminkom možete izgledati lepše, a bogme i sakriti godine od drugih.

Znajte da je mejkap na vašoj strani. Ne možete zaustaviti vreme, ali možete biološki sat svoje kože pravilnim negovanjem i ulepšavanjem lica. Šminkanje je prava umetnost kako da budete neodoljivi u bilo kojem starosnom dobu.

Zašto žene vole da se šminkaju

Ima više razloga za to. Naravno, to je sve individualne prirode. Možda je bolje da vas pitamo: ,,Zašto se Vi šminkate?” Ako smete, odgovorite nam na to pitanje dole u komentarima.

Hajde, uradićemo mini generalizaciju odgovora na to pitanje!

Najčešće dame vole da se šminkaju da bi prikrile nedostatke na licu. Svi mi imamo neke mane i nismo savršeni. Ponekad zavidimo blistavom i ujednačenom tenu svetskih zvezda. U želji da sakrijemo bore, bubuljice, mitisere, veći ili manji nos, visoko čelo i drugo, posežemo za neseserom sa mejkapom.

Pripadnice nežnijeg pola vole da ističu svoje prednosti i lepotu na licu. Kriju nedostatke, ali istovremeno naglašavaju vrline i lepše crte lica. Ta igra svetlijih i tamnijih tonova u šminkanju predstavlja čistu umetnost koja se vežba.

Neke dame vole da se doteruju zbog sebe, a druge zbog partnera. Žele da ojačaju svoje samopouzdanje i da izgledaju atraktivnije. Ima tu pomalo takmičenja sa pripadnicama istog pola. Da bi imale pažnju drugih, moraju tu i tamo da malo namažu mejkap čisto da se istaknu u gomili žena.

Šminku mora da prati kvalitetna nega

Nemojte misliti da ste rešili problem ako ste se samo doterale. Ehej, to je samo pola posla! Čak može da izazove neželjene komplikacije sa kožom. Umesto da vam poboljša život i ojača samopouzdanje, šminka bez nege može da vam sve upropasti.

Šminka najčešće sadrži teške i pomalo toksične supstance na kožu. Da je toliko bezbedna, onda biste sa njom spavali. Ona može da vam začepi pore, napravi gnojne bubuljice i podočnjake, učini kožu starijom.

Nema izgovora da zanemarite negu lica!

Kozmetika je vaš najbolji prijatelj koji otklanja posledice mejkapa.

Kreme, gelovi i ostala sredstva kozmetike služe da nahrane i obnove kožu. Oni hidriraju i održavaju vlažnost kože da se ne osuši i ne ostari od mejkapa. Pomažu da se reguliše lučenje sebuma, kao i da se uklone nepravilnosti. Štite kožu i često mogu da budu podloga za mejkap.

Šta je najbolje za negu lica

Uvek krenite od pravilnog čišćenja kože. Džaba kvalitetna krema ako niste oprale i očistile lice od toksina. Sastojci krema najbolje deluju na kožu koja je prethodno očišćena i oprana mlakom vodom.

U svrhu čišćenja možete koristiti sapune na bazi kozjeg mleka i meda, micelarne vode i losione sa prirodnim supstancama. Ne zaboravite tonike koji dodatno čiste i neguju lice. Oni mogu da omekšaju i hidriraju kožu da bude podloga za hidratantnu kremu. Dodajte na spisak i maske koje skidaju mrtve ćelije, štetne mikrobe i mitisere, ali i hrane kožu.

Birajte proizvode za čišćenje i negovanje bez parabena, sulfata i silikona. Posavetujte se sa dermatologom i prilagodite kozmetiku svom tipu kože. Tako ćete odlično preventirati starenje lica i štetne posledice raznih sredstava za ulepšavanje.

Ako imate problematičnu i masnu kožu sklonu aknama, birajte gelove i kreme sa laganom teksturom. To je ono što će otkloniti mitisere i isušiti bubuljice. Za suvu i zrelu kožu dobro dođu masniji kozmetički preparati na bazi prirodnih ulja, poput kokosovog, maslinovog, bademovog, ili na bazi pantenola, retinola, koenzima Q10, hijalurona…

Evo nekih predloga za hidratantne kreme i gelove: Nivea Care hidratantna krema, Love Nature hidratantna krema, Panthenol gel krem za negu lica, Mixa anti imperfection gel, Skin Rescue gel krem za lice, Velnea piling gel za lice, Eveline 3D Collagen krema…

Saveti kako da budete lepše i mlađe sa šminkom

Stigosmo do najvažnijeg dela! Ukoliko imate malo više godina, ne upadajte u depresiju, već se borite i radite na lepoti svoga tela. Kombinacija spoljašnjeg ulepšavanja i kvalitetne kozmetike uvek daje sjajne rezultate.

Prelazmo na savete.

Manje čupajte obrve

Jeste li primetili kako sa godinama obrve postaju ređe? Još ako ih čupate, onda time naglašavate svoje godine. Možete se malo odmoriti od pincete, eventualno skratite makazicama dlačice koje štrče.

Postoji mejkap specijalno za obrve. Guste i lepo oblikovane obrve u skladu sa licem i kosom podmlađuje vas od 5 do 10 godina.

Dame dosta koriste četkice ili češljiće samo za obrve. Ako koristite olovku za popunjavanje obrva, gledajte da budu za nijansu svetlije od vaše boje kose. To ne važi za plavuše koje treba da koriste tamniju boju olovke za popunjavanje obrva. Kada uskladite boju obrva sa tenom lica i bojom kose, to je vatromet lepote na licu.

Namažite prajmer i korektor

Prajmer i korektor treba da sakriju nedostatke na licu. Oni su savršena podloga koja ide pre nanošenja pudera. Čine vaše lice odmornim i svežim. Daju efekat zaglađenosti, sjaja i elastičnosti na koži.

Najpre nanesite prajmer na lice. Birajte one koji imaju svetliju nijansu da bi posvetili vašu kožu. Razmažite prajmer ravnomerno jagodicama i videćete kako će vam to ujednačiti ten. Prajmer je odličan da prikrije proširene pore i druge nesavršenosti na koži lica.

Dok je prajmer za celo lice, korektor više služi za okoloočno područje. On ima zadatak da vam sakrije kesice i tamne kolutove oko očiju. Preporučujemo da nabavite onaj korektor koji je za nijansu svetliji od vašeg tena. Ponekad je dovoljno da ga samo nanesete u unutrašnjem uglu očiju kako bi se lepo pomešao sa senkama.

Birajte pudere na bazi ulja i vode

Zaboravite na pudere u prahu. Dok ste bili baš mladi, mogli ste u njima da uživate. Međutim, kako starite, koža vam polako gubi svežinu, sjaj i vlažnost. E, zato na scenu stupaju tečni puderi na bazi vode ili ulja. Oni neće dodatno isušiti vašu kožu, a još manje zamastiti ili zapušiti pore.

Puderi na bazi vode imaju laganu, baš gelastu teksturu. Idealni su za one sa kombinovanom i masnom kožom. Lepo klize po koži i imaju dodatnu moć hidratacije. Za razliku od njih tečni puderi na bazi ulja jesu malo teži, pa su više za osobe sa suvom kožom.

Sjajna stvar je što obe vrste pudera nemaju silikone. Zašto ovo kažemo? Silikoni se zadržavaju na površini kože i mogu vam začepe pore.

Za kraj da napomenemo da birate pudere za nijansu svetlije od vašeg tena. Daće vam baš kako treba blistavost i svežinu na licu. Učiniće mejkap postojanim u toku dana.

Produžite svoje trepavice

Kako starimo, trepavice postaju ređe i ravnije. Gubimo onaj ,,otvoreni” pogled očiju, osim ukoliko nešto ne preduzmemo. Zato, neka vam trepavice odolevaju silama gravitacije!

Nabavite čuveni uvijač za trepavice. Uvijajte svaki dan i primetićete efekat dužih trepavica. One će učiniti okoloočno područje atraktivnijim i senzualnijim. Imaćete neodoljive ,,otvorenije” oči, za šta vam maskara neće ni trebati.

Ukoliko baš hoćete i maskaru za jače efekte, ima rešenja. Birajte onu crnu ili braon maskaru koja pruža efekte produženih trepavica. Pazite samo da maskara ne bude pregusta, kao i da ne stvara ružnjikave grumuljice. To može dati kontraefekat, pa da izgledate starije i neuredno.

Šminka za efekat krupnijih očiju

Treba vam malo vežbe za savršeni ,,otvoreniji” pogled. Pazite kako blendujete senke i kakav efekat želite na očima. Nije dovoljno samo uvijati trepavice, već treba dodatno našminkati okoloočnu regiju radi efekta ,,krupnijih očiju”.

Izaberite svetlije senke koje ćete nanositi četkicom od unutrašnjeg ugla očiju do sredine kapaka. Od sredine ka spoljašnjim uglovima, odnosno putem slepoočne kosti stavljate tamnije tonove senki. To će lepo istaći boju očiju i sakriti fine linije.

Uzmite crni ajlajner ili krejon da iscrtate deblju liniju na gornjem kapku. Za donji kapak predlažemo da iscrtate svetliju linijom belim ajlajnerom ili krejonom. To će sigurno dati željeni efekat krupnijih očiju. Ako još uvek nemate partnera, možete lako pronaći ljubav svoga života. Muškarci se lako pecaju na veće i lepše oči, pa ne vide nedostatke na licu.

Sjaj ili karmin za zrelije usne

Ako ste mlađi, super će vam stajati tamnija nijansa ruža. Što ste stariji, sve vam manje priliči takva nijansa jer ističe tamnije nepravilnosti na koži. Birajte toplije tonove, recimo, boju kajsije, svetloroze ili kremastu crvenu boju.

Iako vam se možda sviđa, recite ne boji trule višnje!

Pošto usne postaju tanje i smežurane s vremenom, ne brinite. Imate razne olovke kojima možete iscrtati i popuniti linije oko usana. Stavite balzam ili labelo kao podlogu za karmin ili sjaj.

Ukoliko ste u zrelijim godinama, znajte da vam karmin nije ni potreban. Dovoljno je da kupite sjaj za usne koji će posvetliti kožu usana. Iznenadićete se pozitivnim efektima.

Za kraj osmeh na lice

Potrudite se da budete lepe i nasmejane. Ako ništa drugo, neko će bore pripisati smejalicama oko očiju i usana. Ništa nije vredno preterane brige i stresa koji čine telo starijim.

Ne sumnjajte u umetnost šminkanja kako biste bile lepše i mlađe. Kada se našminkate, nabacite osmeh na lice i ceo svet je vaš.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts