sta je web hosting

Šta je web hosting

sta je web hosting

Web hosting je prostor za skladistenje web sajtova na serverima koji omogucavaju prikaz sajtova na internetu. Svaki sajt koji mozete pronaci na internetu koristi za skladistenje podataka neku vrstu servera. Hosting mozete naci besplatno ako vam treba za vezbanje, ili ako planirate ozbiljno da se bavite biznisom preporuka je placena varijanta. Placeni hosting ima mnogo vise funkcija I daleko su pouzdaniji.

Serveri su moćni računari koji imaju izuzetno velike hard diskove, ili niz hard diskova, koji se mogu iznajmiti za one koji žele da im sajt bude vidljiv na internetu. Svaki server na Internetu ima jedinstvenu numeričku Internet Protocol (IP) adresu. Kako bi ste bolje razumeli ovo napravicemo poredjenje sa stambenim zgradama. Kao sto je svaka zgrada podeljena na vise stanova I svaki stan ima svoj broj, tako I hosting za web sajtove, svako ima neki odredjeni prostor I broj (IP adresu).

Postoji mnogo različitih vrsta web hostinga na raspolaganju, a u zavisnosti od potreba i budžeta jedne osobe. Većina komercijalnih paketa dolazi sa određenim mogućnostima za korisnike, kao što su skripte koje omogućavaju interaktivne funkcije, forume ili e-mail adrese. Shared hosting kompanije bave se skladistenjem sajtova od vise korisnika na jednom serveru. Namenski sistemi, koji su obično dosta skuplji, daju svakom korisniku disk ili server posvećen isključivo njihovom sajtu, pružajući veću brzinu i više moćnih opcija.Hosting Cene

Cene za web hosting dosta variraju, uključujući i besplatne opcije za lične web sajtove koji ne zahtevaju nikakve posebne alate i ne ocekuju veliki saobraćaj. Free web hosting je zgodan, ali ima neke nedostatke. Obično, oni uključuju reklame na sajtu, kao što su „baneri oglasi“ na vrhu stranice ili „pop-up prozori“. Većina free hosting usluga nude alternativne placene pakete koji uklanjaju takve reklame.

Za profesionalne potrebe, postoje web hosting usluge koje nude komercijalne pakete, kao što je Hosting011.com. Ova kompanija nudi visok kvalitet usluge po pristupacnoj ceni za nase prostore.

Za pomoc oko velicine hostinga za vas sajt koristite pretrazivac na nasem sajtu I pronadjite savete koji ce vam pomoci u tome.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts