Kako najbrže razgaziti nove cipele od veštačke kože

Nemojte da mislite da je neko izmislio čarobni štapić, te da je moguće povećati cipele ukoliko su vam male. Ukoliko imate taj problem, svakako je najbolje da ih zamenite. Jer sve cake vezane za pitanje kako razgaziti cipele su vezane za situaciju kada vas žuljaju, kada su vam uske ili tesne. To se, naravno odnosi mahom na nove cipele. Pa, sigurno smo vas sada skroz zbunili i verovatno vam uopšte nije jasno kako mogu uopšte nove cipele da žuljaju, to jest zašto bi ih uošte neko i kupio ukoliko su mu tesne ili uske.

Ipak, odgovor je vrlo jednostavan, ali samo ukoliko vam je poznato šta su sve pripadnice lepšeg pola spremne da urade zarad lepote. Zato, ne razmišljajmo o tome zašto ste vi ili neko drugi uopšte kupili nove cipele koje vas žuljaju, ili su vam uske ili tesne, već da vidimo kako najbrže i najbolje da razgazite cipele od prirodne ili veštačke kože.

razgaziti cipele

Kako najbrže i najbolje razgaziti cipele od veštačke kože?

Iako postoji puno načina da brzo razgazite cipele, ipak je bolje da ne očekujete da će se dogoditi čudo. Svakako je najsigurniji način da odnesete kod obućara, koji ima pravu aparaturu za ovo, no ukoliko želite da najbrže moguće razgazite cipele, onda je najjednostavniji trik uz pomoć omekšivača za veš. Sipajte omekšivač za veš na vaticu, pa dobro njome premažite mesto gde vas cipela najviše žulja. Nakon toga, obujte deblje sokne, pa zatim i nove cipele. Tako ćete ih najbolje razgaziti. Naravno, poželjno je da u njima hodate po kući što duže, a dok na nogama imate deblje sokne.

Drugi način je, takođe prilično jednostavan i vrlo efektan, te ćete njime sigurno najbolje razgaziri uske i tesne cipele. Natopite vaticu alkoholom, pa nekoliko puta njome premazujte unutrašnjost cipele, a naročito na delovima koji vas najviše žuljaju. Potom, isto kao i u prethodnom slučaju, obujte deblje sokne, pa tako razgazite dodatno cipele.

Ukoliko vas nove cipele žuljaju recimo samo na peti, biće dovoljno da samo taj deo namažete nekom masnijom kremom i odmah obujete cipele. Najbolje je da za ovo korsitite “ Pavlovićevu mast “ ili neku drugu masnu kremu.

Svakako je najjednostavniji način uz pomoć fena. Ali, nažalost ovaj način se odnosi samo na obuću od prirodne, a ne veštačke kože. Ukoliko zaista želite na najbrži mogući način da razgazite obuću od prirodne kože, onda vam je potreban samo fen. A postupak je izuzetno jednostavan : zagrejte fenom cipelu i ona će nakon oko minuta zagrevanja malo omekšati. Potom obujte debele sokne i brzo preko njih obujte nove cipele. Hodajte što duže u njima kako biste ih razgazili.

Malo neobični načini da vas cipele više ne žuljaju

Iako mnoge pripadnice ženskog pola trvde da su i ove načine isprobale, te da su se oni pokazali vrlo uspešnim, mora se priznati da su oni u najmanju ruku neobični.

Prvi način se odnosi na krompir. Da, da, dobro ste pročitali – krompir. Kažu da će vam jedan oguljen krompir, koji ostavite da odstoji preko noći u cipeli sigurno pomoći da vas cipele više ne žuljaju. Krompir bi trebalo da bude takve veličine da može komotno da stane u cipelu. Nismo baš sigurni da je ovo realno, ali postoje korisnice koje tvrde da su isprobale i ovaj način i da deluje. Ostaje da im verujemo na reč, dok ga i mi sami ne isprobamo.

Drugi, takođe malo čudniji način jeste sa stavljanjem cipela u zamrzivač. Naime, najpre napunite kese za zanrzivač vodom i gurnite ih u svaku od cipela. Vode u kesama treba da bude toliko, da kada se bude zaledila, lagano ispuni cipelu i blago je rastegli. Potom cipele sa sve kesama sa vodom ubacite u zamrzivač i ostavite da odstoje najmanje jedan dan ( 24 sata ). Sutradan ih izvadite iz zamrzivača i ostavite kratko da odstoje dok ne uspete da izvadite i zamrznute kese. Iako ovaj način nije baš najbrži, smatra se najefektnijim načinom da vas cipele više ne žuljaju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts