Top 5 saveta za izbor idealnih kolica za vaše novorođenče

Kada ste u iščekivanju svog prvog deteta pripreme za njegov dolazak podrazumevaju kupovinu opreme za bebe, a najvažniji deo te opreme su, naravno, kolica. Ali, kako izabrati kolica za bebe koja su najbolja za vaše prvorođenče?

Vaš izbor će najverovatnije pasti na ona koja vam se vizuelno najviše dopadaju, međutim da li će ta kolica biti praktična i udobna, to ne možete da znate unapred. Zato vam u nastavku teksta donosimo nekoliko stvari koje bi pored postavljanja budžeta za nova kolica trebalo da uključite u svoj izbor.

Najbolja kolica za bebe za bezbrižno putovanje

Putovanje sa gomilom stvari za bebu – svi roditelji to znaju! Sve te sitnice su potrebne, ali je važno pronaći rešenja koja vam omogućavaju da se fokusirate na uživanje sa bebom, umesto na nošenje svih tih potrepština koje idu uz malo dete.

Kolica za bebe 3 u 1 su odličan izbor za roditelje koji žele višenamenski proizvod. Ova trodelna kolica kombinuju funkcije običnih kolica, sportskih kolica i dečjeg auto-sedišta sa univerzalnim adapterima. 3-u-1 kolica za bebe, među kojima se izdvajaju Kikka Boo kolica, su svestrana jer omogućavaju bezbedan prevoz deteta u automobilu, ugodne šetnje po parku, kao i jednostavan prenos deteta dok spava u nosiljci.

Sa druge strane, kolica za bebe 2 u 1 nude kompaktniji dizajn i više se fokusiraju na udobnost novorođenčeta. Ova kolica omogućavaju bebi da leži ravno od rođenja, a kasnije se mogu pretvoriti u dečja kolica. Većina modela 2-u-1 kolica za bebe može da se prilagodi i kao putni sistem dodavanjem auto-sedišta na šasiju, dok su dečja kolica manja, lakša i odlična za upotrebu od ranog detinjstva.

Kako da izaberem najbolja kolica za bebe?

Kada birate kolica za bebe koja će vam odgovarati, korisno je ďa razmislite o nekoliko bitnih stvari koje vam mogu pomoći u odluci:

  1. Način života

Da li volite da provodite dosta vremena u šetnjama po prirodi i potrebna su vam kolica sa velikim točkovima i dobrom suspenzijom za različite terene? Da li živite u urbanoj sredini i tražite nešto kompaktno i lako za upravljanje? Ili možda puno putujete i tražite kolica koja mogu da se smeste kao kabinski prtljag?

  1. Opcije za prevoz novorođenčeta

Razmišljate o nosiljci za novorođenče ili možda o korpi za sedenje od samog starta? Većina novopečenih roditelja se odlučuje za korpe koje omogućavaju potpuno ležeći položaj. Međutim, ako vam je važna praktičnost, razmislite o 3 u 1 kolicima sa dodatnom opremom dizajniranom za udobnost novorođenčeta. Sve dok izabrana opcija omogućava bebi da leži ravno i da je prilagođena njenom razvoju od prvog dana – na dobrom ste putu.

  1. Jednostavnost sklapanja kolica

Niko ne želi da se nađe u situaciji gde se bori da sklopi kolica na kiši dok se nalazi na parkingu. Da biste izbegli ovakve neugodnosti, preporučujemo da u radnji testirate koliko se lako sklapaju kolica. Savet koji vam može dodatno pomoći: pre nego što krenete u kupovinu, izmerite prostor u gepeku svog automobila, zabeležite dimenzije i proverite da li će vaša omiljena kolica moći da stanu u taj prostor.

  1. Udobnost manevrisanja i detetovog boravka u kolicima

Kada birate kolica za bebe, važno je da obratite pažnju na udobnost kako za vas, tako i za vaše dete. Proverite da li je ručka podesiva i da li vam omogućava udobno guranje. Takođe, proverite kako su nosač i sedište obloženi da biste se uverili da će vaš mališan uživati u prijatnoj vožnji.

  1. Estetika i dodaci

Kada ste se već odlučili za funkcionalnu stranu i pronašli kolica koja vam odgovaraju, ne zaboravite da razmislite o estetici i dodacima. Izaberite boju koja vam se dopada i proverite da li možete nabaviti dodatke kao što su navlake za noge i torbe za bebeće stvari istog dezena.

Uzimajući u obzir sve ove detalje, sigurno ćete pronaći kolica, dečja kolica ili putni sistem koji su savršeni za vaše dete. Neka uzbuđenje koje roditeljstvo donosi raste!

Koliko novca treba da uložim u kolica za bebe?

Izbor i cena kolica za bebe zavise od vašeg budžeta i koliko dugo planirate da ih koristite. Cene mogu da variraju od oko 200 do čak 1.000 evra.

Ako se odlučite za kombinovani paket ili „putni sistem,“ cena može biti i viša, ali ovi paketi nude dugoročnu vrednost jer pokrivaju period od rođenja do oko treće godine, pa čak duže, zavisno od težine i visinei vaše bebe.

Ako na početku izaberete jeftiniju varijantu, imajte na umu da ćete možda za samo šest meseci morati da kupite veća kolica.

Zaključak

Izbor kolica za bebu može izgledati kao ozbiljan zadatak. Trebalo bi da pronađete model koji vam se vizuelno dopada, ali i da razmislite o svom budžetu, načinu života i udobnosti koju pruža vašem mališanu.

Cena kolica za bebe može da se kreće od 200 do 1.000 evra. Iako kombinovani paketi poput 3-u-1 ili 2-u1 kolica ili „putni sistemi“ mogu biti skuplji na početku, često se isplate jer rastu sa vašim detetom i pružaju dugoročnu vrednost.

Kada pronađete pravi balans između stila, funkcionalnosti i udobnosti, bićete spremni za sve avanture roditeljstva. Zapamtite da su kolica važna investicija za komfor i sigurnost vašeg deteta. Nebitno za koju varijantu se odlučite, svaki korak u pripremama za dolazak bebe donosi radost i uzbuđenje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts