Kako je Ceca rekla ,,Zbogom” Fejsbuk oglasima i svoje prodala kurseve u vrednosti od 486.223 dinara za 7 dana?

Ćao, ja sam Dejan i bavim se digitalnim marketingom. U suštini radim za sebe affiliate i dropšiping, ali ponekad mi se neko obrati za pomoć, pa rado izađem u susret.

Danas ću vam ispričati kako sam pomogao mojoj sestri od tetke, Ceci da ponovo stane na noge sa svojim poslom. Strategija je toliko prosta, a može se primeniti na svaki biznis, čak i na vaš!

Ceca je poludela kada joj je Fejsbuk ugasio nalog zbog navodnog kršenja nekih prava. Dobila je samo mejl u kojem je obaveštavaju da joj je nalog nepovratno ugašen, bez detaljnih objašnjenja.

Uzalud je slala poruke, zvala korisničku podršku i pokušavala da povrati svoj nalog. Posao stoji, ona je bespomoćna. Nema nikakve zarade, a treba platiti poreze, račune… Kaže Ceca, preplakala je ceo taj dan.

Nije me začudilo ovo što se desilo.

U poslednjih godinu dana, mnogo ljudi koji se bave biznisom na Fejsu se žalilo na neobjašnjivo gašenje FB profila, neki od njih imaju svoj profil još od davne 2007/2008 godine i dali su mnogo novca na oglašavanje. Bilo je tu i hakerskih napada, tj skidanja novca sa kartice koju korisnici koriste za plaćanje oglašavanja. FB bi dokazao da je u pitanju hakerski napad, ali novac nikada nije vraćen, iako je obećano.

Ja lično, skoro nikad nisam koristio Fejs za biznis. Jesam u početku, kada se moglo nešto uraditi prirodnim reach-om, ulagao sam i u reklame, ali sada je taj prirodni reach mrtav, oglašavanje puno skuplje i Fejs je postao mašina za gutanje para.

Fejsbuk gubi kontrolu nad svojim poslovanjem i ulaganje novca u FB reklamiranje je čist rizik. Ceca je izgubila najvredniji način preko kojeg je tražila nove polaznike za svoj online kurs. Otišla je stranica u koju je uložila na hiljade evra za oglašavanje. Nije ni čudo što je pala u toliki očaj.

Pod hitno joj je trebala druga strategija za traženje novih koirsnika koji će upisati njen kurs, a da to ne bude ,,Fejsbuk mafija“, kako ih je u besu nazvala. Obratila mi se za pomoć i smislio sam genijalno rešenje.

Umesto da pravimo novu stranicu na FB, da ulažemo ispočetka novac za oglašavanje, smislio sam novi plan koji je Ceci omogućio da na bolji i efikasniji način dođe do novih polaznika za njen onlajn kurs. Ova nova strategija joj je donela mnogo veću zaradu, manja ulaganja i manje truda nego što je ulagala u FB stranicu.

Kako smo to uradili? Jednostavnim pozajmljivanjem tuđe publike.

Ceca ni sama nije mogla da veruje kako su joj rezultati bili dobri! Već posle par dana oglašavanja, morala je da prestane da prima nove polaznike jer ih je bilo previše. Mora da sačeka da trenutni polaznici završe sa obukom, da bi tražila nove. Uspela je da zaradi skoro pola miliona dinara za samo sedam dana. Ludilo!!!

Odmah je sebi i dečku rezervisala all inclusive letovanje na Maldivima, a roditeljima platila vikend u Molohom banji. Ja ne volim da putujem, ali sam zato od Cece dobio karton mojih omiljenih Kinder jaja. Rekla je da joj je prosto žao što ranije nije primenila strategiju pozajmljivanja publike. Do sada bi bila milioner sa ovom marketing strategijom.

Verovatno se sada pitate, šta tačno znači ,,pozajmljivanje publike drugih ljudi“?

Objasniću vam detaljno o čemu se radi sve je jako jednostavno. A otkriću vam i tajnu Cecinog uspeha, koju strategiju je primenila i kako je zaradila novac. Istu strategiju možete primeniti na nekom svom biznisu i postati uspešni kao i Ceca… a možete i sve to baciti u kantu ako vas ne zanima da zaradite novac na ovaj način.

Pošto mi je ograničen prostor za tekst, a želim sve da vam objasnim u sitna crevca, prijavite se na link ispod, ostavite mi vaš mejl i poslaću vam detaljno uputstvo, korak po korak.

[woocommerce_checkout]