Kako misliti pozitivno

Written by vladac. Posted in Psihologija

Tagged: , , , , ,

Published on Juli 04, 2012 with No Comments

Kako naučiti pozitivno misliti?

Pozitivno razmisljanje moze vam pomoci da vidite dobro u ljudima I situacijama, kako biste postali srecniji I zadovoljniji, jednostavnom zamenom negativnih misli pozitivnim.

Biti pozitivan vam takodje moze otvoriti mnoga vrata I u dozvoliti vam da upoznate ljude I dozivite situacije koje inace ne biste, sa negativnim mislima.

Misliti pozitivno zahteva stalan trud I svest, ali to je nista naspram toga kakvu promenu to moze izazvati u vasem zivotu.

Donesite svesnu odluku da želite da mislite pozitivno. Vec ovog trenutka tako odlucite. Napisite male podsetnike I stavite ih tamo gde ce vam cesto pasti pogled u toku dana.

Neka vam predje u naviku da analizirate situaciju u kojoj ste se nasli I da iz nje izvucete sto vise pozitivnog. Cak iako je ona teska I izazovna, uvek mozete pronaci neki aspekt koji je pozitivan.

Budite zahvalni. Kada ste zahvalni za stvari koje imate I osobe koje poznajete, gomilace se samo jos vise takvih stvari I osoba. Jer covek je svojevrstan magnet I ukoliko misli pozitivno, privlaci pozitivno. Isto vazi I za negativno. Odvojite trenutak I zapisite na svemu ste sve zahvalni I videcete da itekako imate razloga da budete srecni. Idite do detalja u tom spisku I nikada ga ne smatrajte konacnim, vec ga dopunjujte svakodnevno.

Napravite pozitivne afirmacije, odnosno izjave koje vam odgovaraju I ponavljajte ih svakodnevno. Bolje bi bilo ako biste to mogli da radite glasno, pred ogledalom, kako biste bili sto uverljiviji sami sebi. Ako, pak to nije izvodljivo govorite ih u sebi kad god imate priliku.About vladac

Browse Archived Articles by

No Comments

There are currently no comments on Kako misliti pozitivno. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment