Masaža lica

Masaza lica pruza jedinstven osecaj blagostanja I jedna je od najstarijih oblika masaze, koji se koristi za lecenje organizma. Redovna masaza ovog dela tela cini da vasa koza bude glatkija, izgleda svezije I cvrsce.

Kada procitate ovaj tekst, naucicete kako da pravilno masirate lice I time povecate balans vlage I eliminisete toksine I necistoce iz koze.

Za pocetak, pripremite ulje za masazu koje vam odgovara. Temeljno ocistite lice I nanesite ulje. Bilo bi dobro kada biste mogli da uradite masazu na nekom mirnom mestu, sa opustajucom muzikom.

Masazu radite sa tri prsta leve I desne ruke. Prsti treba da se krecu uzlaznom putanjom, koliko god je to moguce, iako neki delovi lica mogu zahtevati da se krecu u malo drugacijem pravcu. Vazno je da kada god je to moguce, pomerate kozu protivno sili gravitacije.

Prvo čelo. Stavite prste odmah iznad obrva I blagim kruznim pokretima pomerajte prste preko celo, bez izostavljanja ijednog dela. Ponovite ove pokrete cetiri do pet puta.

Glavu gore. Sada stavite prste na bradu I pomerajte ih polako na gore, koristeci kaziprs I srednji prst. Ponovite ovo pet puta. Koriscenje ova dva prsta je “zamena” za makaze I time potpomaze izbacivanje masti I necistoca iz koze.

Od kraja vilice prema usima, pokreti treba da budu kruzni. I ove pokrete ponovite pet puta.

Nakon ovoga, koza na vasem licu ce biti obnovljena I cista.

Video snimak sa prikazom osnovnih pokreta za masiranje lica

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts