Šta je potrebno za pasoš?

0

Koja sve dokumenta su potrebna za izradu novog biometrijskog pasoša?

sta je potrebno za pasos 567

[crp]
Šta je sve potrebno od dokumentacije za vadjenje novog pasoš?


Ako zelite da izvadite biometrijski pasos, potrebno je da pripremite sledeca dokumenta:

  • vazeca licna karta (daje se samo na uvid),
  • Izvod iz maticne knjige rodjenih (ne stariji od 6 meseci)
  • Uverenje o drzavljanstvu
  • Putna isprava ciji je rok vazenja istekao ili ne moze sluziti svojoj nameni
  • dokaz o uplacenoj nadoknadi za izdavanje pasosa

to se fotografije tice, nju nije obavezno da imate, jer ce vas fotografisati sluzbenik u policijskoj stanici. Ukoliko, pak zelite da se fotofrafisete negde drugde, vazno je da bude fotografija dimenzija 5×5 cm I “en face” sa jednobojnom, sivom pozdinom.

U roku od 30 dana od dana podnosenja zahteva bi trebalo da dobijete pasos. U izuzetno hitnim slucajevima, poput potrebe za hitnim lecenjem u inostranstvu, obavestenja o smrti ili teskoj bolesti clana uze porodice ili neodloznog sluzbenog puta ili iz drugih opravdanih razloga, nadlezni organ je duzan da Putnu ispravu izda najkasnije u roku od 48 sati od trenutka podnosenja zahteva. Vazno je da uz zahtev prilozite dokaze koji potvrdjuju hitnost vadjenja pasosa.

Na sajtu MUP-a Republike Srbije mozete proveriti racun na koji treba da uplatite taksu, ali vam najtoplije preporucuje da ipak prosetate pre toga do stanice policije I proverite broj racuna. U vecini policijskih stanica postoje salteri banaka na kojima mozete direktno uplatiti taksu.

Share.

Leave A Reply