Kako do posla na brodu

Kako do posla na brodu

Kako do posla na broduKako se zaposliti na brodu

Mnogi ljudi sanjaju o poslu na brodu za krstarenja, tzv. kruzeru. Tako dobiju mogucnost da putuju I vide svet, a da zarade nesto novca. Na ovakvim brodovima postoje razliciti tipovi posla. Mozete raditi kao: maser, turisticki vodic, fitnes instruktor, konobar, prodavac u trafici I jos mnogo toga.

Za pocetak, morate da znate koji posao zelite da radite. Ako ste vec, npr. Konobar ili maser, lako vam je. Ali, ukoliko niste kvalifikovani za neki profesionalni posao, onda je potrebno da se odlucite sta vise volite da radite I u cemu ste bolji. Zatim, odaberite 2-3 pozicije koje bi vam odgovarale.

Pronadjite Agenciju u vasem ili najblizem vecem gradu koja posreduje prilikom zaposljavanja na kruzerima. Posaljite im svoj CV. A ukoliko ste radili nesto sto bi vam bilo korisno za posao za koji se prijavljujete na brodu, postarajte se da im posaljete I Preporuku. Uz to, bilo bi dobro da im posaljete I Propratno pismo u kome cete jasno obrazloziti svoje razloge prijave za to radno mesto. Dajte sve od sebe da kada ga procita neko, pozeli da vas odmah angazuje.

Ukoliko imate iskustva u obavljanju posla za koji se prijavljujete, tokom razgovora, pricajte o tome. Ukoliko nemate, recite da ste spremni da usvajate nova znanja I da brzo ucite.

Dobijanje posla na brodu moze da traje I prilicno dugo, jer je konkurencija velika. Ali, ukoliko ispostujete ove korake, sigurno cete biti medju prvim na listi za poziv na razgovor.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts