Kako ubrzati metabolizam

Kako ubrzati metabolizam

Kako ubrzati metabolizam

Način za ubrzavanje metabolizma

Da li zelite da ubrzate metabolizam? Pored ostalih prednosti, ubrzavanje metabolizma je najbolje ukoliko zelite da smrsate. Pratite ove jednostavne korake za ubrzavanje metabolizma.

Obavezno doruckujte. Dok spavate, vase telo trosi manje energije I samim tim usporava metabolizam. Zato rganizmu dajte dobar start u vidu dobrog dorucka. Dobar dorucak podrazumeva unos slozenih ugljenih hidrata, poput: ovsene kase, integralnog hleba, belanca, banane…

U toku dana imajte 5-6 obroka. Nije potrebno da jedete vecu kolicinu hrane, vec da jedete cesce. Na taj nacin dajete signal organizmu da je njegov izvor energije stabilan, a time ce sagoreti vise kalorija, jer ih nece skladistiti u vidu masti. To je kljucni faktor za ubrzavanje metabolizma.

Promenite način ishrane. Razmislite o namirnicama koje svakodnevno unosite i ako je potrebno, izmenite ih. One sa visokim sadrzajem secera ce dovesto do toga da taj visak secera organizam skladisti kao masti. Pokusajte da jedete vise voca, povrca I zitarica.

Vazna je I pravilno izbalansirana ishrana. Dakle treba unositi protein, kojih ima u posnom mesu I belancima, kao I zdrave masti, kojih ima u ribi I orasima. Ako niste do sada, pijte zeleni caj. Dokazano je da on sagoreva masno tkivo, a samim tim I ubrzava metabolizam.

Vežbaj te. Iako je ocigledno da ce vezbanje biti od velike pomoci, vecina ljudi to ne praktikuje. Bavite se bilo kakvom fizickom aktivnoscu, bilo da je to setnja, trcanje, igranje sa decom I slicno.

Saveti

 Ukoliko u kuci nemate grickalice, necete moci ni da ih jedete. Ali uvek imajte zrnevlje, poput: badema, lesnika I slicnog za kojim cete posegnuti kad vas uhvati glad za grickalicama. Ali, ne preterujete u tome. Dovoljno je par zrna.

Vodite Dnevnik ishrane I vezbanja I tako pratite svoj napredak.

Krenite u teretanu, ako imate mogucnosti. Bilo bi idealno da u njoj imate svog licnog trenera, koji ce osmisliti vezbe bas za vas.

Vise se krecite.

Ako imate bilo kakav vid zdravstvenih smetnji, pre svega ovoga prvo se konsultujte sa svojim lekarom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts