Kako napisati dobar tekstualni oglas

 Tekstualni oglasi su najuspešniji reklamni medij. Potrebno je da napišete savršen kvalitet tekstualnog oglasa kako bi postigli viši položaj u rezultatima pretrage. Da bi privukli više posete potrebno je da napišete dobar oglas. Ovaj članak opisuje neke od dokazanih savete za bolje pisanje tekstualni oglasa.

Google AdWords je najpopularnija oglasna mreža u Internet svetu sa tekstualnim reklamama. U ovom tekstu objasnićemo kako da bolje napišete AdWords reklamu, i ne samo AdWords reklamu, već uopšteno za sve vrste tekstualni reklama.

Generalno struktura tekstualnog oglasa sadrži zaglavlje, opis (jedna ili dve linije) i URL (adresa web sajta). Efikasnost reklame zavisi koliko ste dobro izabrali kombinaciju ključnih reči. Dakle, kombinacija ključnih reči je veoma važna u tekstualnim reklama.

tekstualni oglas 456

Kako izabrati ključne reči za oglas

Kada je u pitanju tekstualni oglas, ključne reči su ključ uspeha. Morate da koristite odgovarajuće ključne reči u svakom redu oglasa. Dakle, pravilan odabir ključnih reči je veoma važan za uspešnost vaše reklame. Izaberite odgovarajuću ključnu reč koja tačno govori o onome što vi nudite. Ključne reči treba da kazu vašim posetiocima šta vaš sajt nudi.

Na primer, ako se oglašavate za prodaju knjiga onda neke od osnovnih ključnih reči za korišćenje su: „Kupi knjige“, „Prodaja knjiga“, „Knjige“, „Online knjižara“. Ove ključne reči zaista govori o vašem oglasu.

Sastavljanje oglasa od ključnih reči koje imate

Kada pronadjete adekvatne ključne reči za vaš posao, sledeći korak je njihovo spajanje i formiranje moćnog teksta. Da bi Oglas za posao bio dobar, morate da odaberete pravu kombinaciju ključnih reči.

Evo jedan primer kako treba da izgleda naslov vašeg oglasa „Kupite knjigu Specijalna ponuda“. Ovo je savršena kombinacija ključnih reči ako ciljate pojam „kupite knjigu“(šta je vaš posetilac i tražio) „Specijalna ponuda“ (svako voli da kupuje po specijalnim cenama).

Verujte mi, ova kombinacija ključnir reči stvarno radi dobro.

Pisanje sadržaja tekstualnog oglasa

Vaši tekstualni oglasi treba da imaju živost. Sadržaj treba da sadrži kombinaciju ključnih reči, i viskok kvalitet. U svakj vrsti reklame, poziv na akcije zaista radi dobro. Ljudi stalno traže gde mogu kupiti po povoljnijim cenama, kada ovo vide, oni će poželeti da pogledaju vašu ponudu. Neki od uobičajenih termina sa kojima pozivte na akciju su „samo danas po ovoj ceni“, „kupi sada“ i slične ključne reči.

Razumevanje konkurencije

U svakom poslu, konkurencija je uobičajeno. Trebalo bi da analizirate konkurenciju i saznate koje su joj slabosti. Ne treba da ih kopirate, ali treba da budete bolji od njih sa svojom „jedinstvenosti“. Možda ćete morati da promenite ključne reči da bi se izdvajili od konkurencije.

Na primer, ako vaša konkurencija stavi cenu u oglasima, vi možete da prikažete uštedu cene ili kupovinu po povlašćenoj ceni zajedno sa stvarnom cenom u Vašim oglasima.

Testirajte vaš oglas

Eksperimentišite sa ključnim rečima. Na ovaj način doćete do najboljih ključni reči. Koristite različite kombinacije, fraze itd. Kada saznate koje ključne reči najbolje rade. Koristite ih.

Ako sledite ovo uputvo sigurno ćete umeti da napišete savršenu reklamu koja će biti efikasnija nego do sada. Uvek koristite zdrav razum kada je u pitanju reklamiranje, to je ključ uspeha.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts