Kako gajiti kornjaču?

Jako malo ljudi zna kako pravilno gajiti kornjaču. U principu tu nema mnogo filosofije, ali evo par saveta koji mogu da koriste.

MIRNI KUĆNI LJUBIMCI

Prvo, ako želite neku dinamičnu životinju sa kojom možete da se igrate, nemojte uzimati kornjaču. Kao ljubimac je poprilično dosadna i zanimljivo je gledati je samo dok se hrani. Kada je uzmete u ruke, uglavnom će se uvući u oklop.

AKVARIJUM ZA KORNJAČE

Akvarijum za kornjaču najčešće ima ostrvce okruženo vodom, jer kornjače vole i vodu ali i da se  odmaraju na suvom. Ne bi bilo loše da u nju uperite lampu koja će da je greje jer ovi ljubimci vole toplotu.

NEGA KORNJAČA

Očekujte da će joj se po oklopu uhvatiti kamenac. Možete ga skiinuti četkicom, ali nikako nemojte koristiti novu, već staru i pohabanu jer ona ima mekše dlačice. Čak i tada nežno trljajte njen oklop da ga ne biste povredili.

KAKO I ČIME SE KORNJAČE HRANE? ŠTA AKO KORNJAČA NEĆE DA JEDE?

Kornjače najčešće jedu račice koje možete naći u pet šopu. Kao zamena može poslužiti i pond, hrana za ribice, koja liči na minijaturni smoki, ali račići su uvek bolji izbor. Ako primetite da kornjača nije jela i po par dana, nemojte se brinuti jer i one padaju u neku vrstu zimskog sna, kada spavaju, ne kreću se i ne hrane.  Kada se probude, jedu malo više.

Vodu joj morate češće menjati jer u njen akvarijum ne staju filteri, kao kod ribica.

 

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts