transilvanija

Transilvanija

Transilvanija – Atraktivna destinacija za ljubitelje uzbudljivog i dalekog putovanja

Čuvena po legendi o zamku grofa drakula

Ako u vama leži ljubitelj avanture i putovanja, ako ste željni nesvakidašnjeg iskustva koje vas svakako neće ostaviti bez utiska, onda je bez sumnje prava destinacija za vas Transilvanija.

U ovoj postojbini čuvenog Grofa Vlada Cepeža i kolevci mnogih zastrašujućih legendi o njemu kao Grofu Drakuli, doživećete zasigurno niz ushićenja i zaključiti da ste svaki dinar odvojen za ovo putovanje ispravno potrošili.

Transilvanija - Atraktivna destinacija za putovanje
Transilvanija – Atraktivna destinacija za putovanje

Tokom dana, Transilvanija obiluje nizom zadivljujućih prizora i činjenica sa kojima će vas upoznati turistički vodič tog mesta. Bićete u prilici da slušate priče bogate informacijama o životu čuvenog Grofa i posetićete njegov zamak, kao i vinograde. Osetićete duh tog vremena i na trenutke u potpunosti zaboraviti na stvarnost.

Ako ste ipak veći ljubitelj legende o vampirizmu, onda ćete sigurno sa nestrpljenjem, na ovakvom mestu dočekati noć.

Bilo u kom hotelu da odsednete, velike šanse su da ćete čuti sablasne zvuke koraka ili škripu vrata, što će vas na veoma dobro osmišljen način uveravati da je legenda zapravo stvarnost i da je Grof Drakula, možda tu.

Zamak grofa Drakule u Transilvaniji
Zamak grofa Drakule u Transilvaniji

Takođe, osoblje pomenutih hotela ili restorana, učiniće vaš utisak bogatijim i time što će nositi kostime autentične za ono vreme, u koje je cilj da se na trenutak u mislima prebacite.

Moći ćete da prisustvujete brojnim predstavama, kao što je čuveno spaljivanje veštica ili ćete učestvovati u balu pod maskama.

Uz sve to, uživaćete i u degustiranju čuvenih transilvanijskih vina i u brojnim ukusnim jelima.

Želja da se ponovo vratite na ovo mesto, neće izostati.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts