Biopolimer za povećanje usana – da ili ne?

Šta je biopolimer?

Biopolimer je veštački filer koji se koristi za uvećanje usana. Dostupan je u raznim oblicima.

Puno je pozitivnih komentara za biopolimer. Brz oporavak je zagarantovan, a alergijske reakcije se veoma retko javljaju kod osoba koje su uvećale usne ovom metodom. Ujedno ovo je jedna od najeftinijih metoda za uvećanje usana.

Punjenje usana biopolimerom se ne radi samo radi uvećanja usana, već i zbog regulisanja bora koje nastaju oko usta, kao posledica višegodišnjeg konzumiraja cigareta i starenja.

Punjenje usana bipolimerom - da ili ne?
Punjenje usana bipolimerom – da ili ne?

Sve o punjenu usana biopolimerom. Koliko traje procedura?

Uvećanje usana biopolimerom traje relativno kratko. Za početak, na usne se nanosi anestetik, koji je u vidu kreme. Potrebno je sačekati do pola sata kako bi anestetik delovao i kako bi se čitav proces obavio bezbolno.

Biopolimer se injekcijom ubrizgava u usne, nakon čega vam doktor oblikuje usne u željeni oblik. Kada se procedura završi, na usne se nanosi hladna obloga.

To nije sve. Operacija je završena, ali period oporavka traje nekoliko dana. Kako se stvari ne bi zakomplikovale, osobama koje su se podvrgle ovom zahvatu, savetuje se da izbegavaju smejanje, pušenje i da konzumiraju isključivo čvrstu hranu, kako ne bi ugrozile svoje nove usne. Moguća je pojava otoka, ali to ne treba da vas brine, jer, u slučaju da je operacija odrađena kako treba, posledice ne bi trebalo da se pojave.

Oporavak traje do pet dana, nakon čega ćete videti krajnji rezultat na svojim usnama. Posle operacije, nije potrebno ostati hospitalizovan, odmah se možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Pre i posle biopolimera
Pre i posle biopolimera

Kolika je cena punjenja usana biopolimerom?

Cene zahvata variraju i zavise od količine filera koja se ubrizgava u usne. Naravno, cena se razlikuje i od ordinacije do ordinacije, mada ako ste sigurni u kvalitet rada određenog lekara, nemojte štedeti na ovome. Imajte na umu da radite nešto trajno i da će posledice biti vidljive dugo na vašem licu, zato ne pokušavajte da uštedite neki dinar, tako što ćete otići kod lošijeg doktora ili kozmetičara.

Okvirna cena biopolimera je oko dvesta evra za milimetar kubni, koji je često dovoljan za jednu usnu, ukoliko želite usne normalne veličine. Za obimnije usne potrebno je, naravno, više kubika.

Želite usne kao Anđelina Džoli? Nikakav problem. Razlislite o uvećanju usana biopolimerom.
Želite usne kao Anđelina Džoli? Nikakav problem. Razlislite o uvećanju usana biopolimerom.

Kakvi problemi se mogu javiti?

Neki lekari ne preporučuju biopolimer za usne jer se nakon nekoliko godina mogu javiti komplikacije. Usne se mogu stvrdnuti, a dešava se i da postanu neravne i asimetrične. Zbog toga se dešava da se dame jave svom plastičnom hirurgu kako bi vratile svoj stari oblik usana.

U tom slučaju nikako nemojte dodavati biopolimer, jer se može javiti infekcija. Ako vam je potrebna korekcija usana, javite se stručnom licu. Najbolje bi bilo da to bude iskusan lekar, a ne neka manje profesionalna osoba.

Moguća je i pojava grudvica u usnama.

Biopolimer ne spada među najpopularnije metode uvećanja usana. Mnoge države su ga zabranile, pa je ova metoda punjenja usana zamenjena drugim zahvatima.

U slučaju da dođe do komplikacija nakon nekoliko godina, biopolimer je moguće ukloniti laserskim putem.

Dame koje su rešile da povećaju usne, treba dobro da se raspitaju gde i kako mogu da učine to. Setite se da prvenstveno treba da brinete o svom zdravlju, pa tek onda o fizičkom izgledu. Ako ste već rešili da se podvrgnete uvećanju usana ili nekoj drugoj korekciji lica i tela, nemojte štedeti na novcu, kako ne bi ste kasnije išli na dodatne korekcije i tretmane.

Kolika je cena biopolimera?
Kolika je cena biopolimera?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts