Značenje Marsa u horoskopu

Znacenje-Marsa-u-horoskopu

Mars u horoskopskim znakovima

Planeta Mars u astrologiji

Osnovna svojstva: Mars je planeta snažnih energija. Dok Venera predstavlja naše emocionalne i vitalne utiske i opažanja, Mars utelovljuje naše aktivne emocionalne i vitalne samoprojekcije u spoljašnji svet.

Mars na sanskritu znači i Kubdža, Sin Zemlje. On predstavlja skrivenu energiju materije koja ponovo želi da se manifestuje kao materija. Na negativnoj strani predstavlja doduše i tamne strane Zemljine energije koja može da se ispolji kao neuredna i razarajuća energija.

Isto kao što Sunce i Mesec predstavljaju muški i ženski pol univerzuma, tako Mars i Venera predstavljaju našu mušku i žensku prirodu. Stoga se može zaključiti i o seksualnim odnosima između muškarca i žene iz za- jedničkog odnosa ovih planeta.

Bez Marsove snage ne razvija se interes, nema strasti i nema pogona. Motivacija, odlučnost i intenzivnost zavise od njega. Mars je planeta čina koji je usmeren na jasan cilj.

Nazivna sanskritu: Mangala i Kubdža
Strana sveta: jug
Vladajući znak: Ovan i Škorpija
Dan u nedelji: utorak
Određeno kamenje: korali
Boja: crvena

Mars je pokazatelj za energiju i muški životni aspekt. Mars ukazuje na braću, prijatelje i saveznike. U višem smislu označava odluku uzvišenog zajedničkog cilja. U nižem smislu odnosi se na savez vojnika ili još manje razvijeno, na lopove.

Mars predstavlja snagu i vlada nad čulima osobe. On je vrlo vatrena i suva planeta, poznat po svojim konstruktivnim i razarajućim energijama. On predstavlja ambicioznost, želje, seksualnost, hrabrost, mehamčke sposobnosti i telesnu snagu. Marsom određeni Ijudi prilaze životu s prilično snažnim entuzijazmom, pa često delaju pre nego što razmisle.

Zdravstveno značenje: U telu Mars vlada glavom, spoljašnjim polmm organima, levim uvom, mišićima, krvi, matericom, karlicom i prostatom.

Poslovno značenje: Planeta Mars daje, uz mehaničke sposobnosti, i talenat u tehničkim i naučnim oblastima. On predstavlja logičara, mehaničara, mašinca, inženjera, hemičara, fizičara i električara. Pod njegovim utiopifim se stvaraju izumi pomoću kojih poslovi mogu lakše i efektnije da se obavljaju.

Druga zanimanja koja su povezana sa Marsom su iovac, vojska, stomatolog, hirurg, koljač i frizer. Bogatstvo se pod uticajem Marsa prvenstveno stiče od metala, zlata, kostiju, zemljanih radova, potčinjavanja, ratova- nja i špijuniranja.

Mars takođe vlada alatom, oružjem, mašinama i njihovim korišćenjem. Rad, istraživanja i razvoji stoje pod njegovom kontrolom.

Uticaj povoljnog položaja: Povoljan položaj Marsa donosi samosvest, izdržljivost, hrabrost heroja, snagu, želju za borbom i oštru inteligenciju. Takođe, povoljno utiče na umnu i telesnu snagu, organizacione sposobnosti, ambicioznost i daje osobine vođe.

Uticaj nepovoljnog položaja: Ako se Mars nalazi u ugroženoj poziciji, posledice mogu da budu nasilnost, agresivnost, svadljivost, zavisnost od pića i prekomerna impulsivnost.

Ako je planeta nepovoljno smeštena, posledice mogu da budu i opreznost, svadljivost, silovitost i impulsivnost. Bolesti kao što su osipi, upala usnih žlezda, infekcije, povišena temperatura, prehlade i alergije mogu u većoj meri da se pojavljuju u ovom slučaju. Najekstremnije delovanje zlobne prirode Marsa dolazi do izražaja kada izaziva iznenadne smrtne slučajeve, nesreće, gubitak partnera, povrede, neprijateljstvo i ratove. Mars je vatrena planeta koja može da nam da toplinu ili da nas spali. On uzrokuje svetlo ili dim, zavisno od toga kakav mu je položaj.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts