Kako su nastali vicevi o Čak Norisu?

Verovatno je mali procenat ljudi koji se nisu bar jednom nasmejali nekoj šali na račun ovog američkog glumca. Danas postoji bezbroj viceva na njegov račun i još toliko smešnih fotografija izrađenih u ,,Fotošopu“… ali da li znate kako je sve počelo?

Čak Noris danas ima sedamdeset tri godine, bivši je vojnik, a tokom boravka u vojsci naučio je dosta o borilačkim veštinama. Poznavanje istih ga je dovelo na veliki ekran, pa je glumeo u mnogim borilačkim filmovima bez obzira što nije imao nekog velikog talenta za glumu. Njegova serija ,,Voker, teksaški rendžer“ prikazivala se skoro deset godina.

cak noris vicevi
Kako su nastali vicevi o Čak Norisu?

Za nastanak viceva o američkom glumcu zaslužna su dva čoveka, komičar Konan O Brajen i profesor Jan Spektor. Iako se ne poznaju i iako se bave različitim profesijama, njih dvojica su kao po dogovoru od prilike u isto vreme počeli sprdnju sa Norisom.

O Brajen, koji ima svoju komičnu emisiju je prvi počeo sa nekim šalama u jednoj svojoj emisiji 2005 godine, uglavnom baziranim na račun serije ,,Voker, teksaški rendžer“

Profesor Spektor je bio daleko suroviji. On je sam pisao viceve na svom blogu, da bi kasnije čak i izdao knjigu, kompilaciju viceva o Čaku Norisu, prvu od četiri.

A što se tiče čuvenog glumca, njegovo mišljenje o čeloj situaciji se vremenom menjalo. Ove šale mu svakako nisu u početku prijale, i Noris je planirao da tuži profesora Spektora. Ali zlatno pravilo Holivuda glasi ,,neka pričaju o meni i ružno, samo neka se priča“, i Čak Noris je ubrzo uvideo da mu popularnost polako raste, pa se predomislio. Čak je i prihvatio šale na svoj račun. Tako recimo u filmu ,,Plaćenici 2″, kada ga pitaju da li je istina da ga je ujela kobra, glumac potvrdno odgovara i dodaje da se ,,kobra nekoliko dana mučila i uginula“.

Vicevi o Čak Norisu – Prvi deo

Videvi o Čak Norisu – Drugi deo

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts