Doček Nove godine u Novom Sadu na Trgu slobode 2014

Saznajte ko peva na Trgu slobode u Novom Sadu za doček 2014. godine

Za doček Nove godine na Trgu slobode u Novom Sadu nastupa bend „Riblja čorba“.

Pored Bore Djordjevića, Novosadjane će zabavljati i pevačica Lena Kovačević. Postoji mogućnost da se pred Novosadjanima pojavi i bend Sergeja Trifunovića „Arhiva zabava“. Ovim povodom još se nisu oglasili iz Kulturnog centra Novi Sad, inače zaduženi za organizaciju novogodišnjih i božićnih dogadjaja. Ove godine, za organizaciju Nove godine, iz budžeta Novog Sada dobijeno je 5 miliona dinara manje. Umesto 24 miliona, koliko je bilo prošle godine, ove godine je za organizaciju Nove godine dobijeno 19 miliona dinara.

Na Trgu slobode u Novom Sadu biće organizovan i doček Nove godine po julijanskom kalendaru. Trenutno se vrši anketiranje gradjana, kako bi saznali koga bi gardjani želeli da vide na trgu za Srpsku Novu godinu.

Trenutno kruže glasine da će za doček Srpske Nove godine na Trgu slobode nastupati folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović. Ova informacija još nije potvrdjena od organizatora, tako da to je još uvek nije sigurna informacija.

riblja corba nastupa za docek nove godine u novom sadu

Ove godine 30. maja Riblja Čorba je već nastupala u Novom Sadu. Nastup se održao u maloj dvorani Spensa, a povod je bio 35 godina rada ove grupe. Tim povodom lansiran je i novi album „Uzbuna“, inače devetnaesti po redu Riblje Čorbe.

Lena Kovačević bavi se džez pevanjem i obradjuje srpske tradicionalne pesme. Džez pevanje diplomirala je na muzičkom kontzervatorijumu u Amsterdamu. Veliki broj projekata i nastupa imala je sa muzičarima sa svih krajeva sveta.

Bend „Arhivska zabava“, Sergeja Trifunovića, bavi se obradom popularnh hitova svetskih i domaćih pop pesama.

31, decembra se očekuje da na Trg dodje veliki broj novosadjana, ali i dosta ljudi iz čitave Srbije. Uz dobru muziku sve posetioce očekuje dobar provod i luda zabava.

Svi koji prvi put dolaze u Novi Sad na Trg da dočekaju Novu godinu, mogu pogledati na video snimcima i slikama kakav ih provod očekuje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts