|

Kako naučiti nemački jezik preko interneta

Kako naučiti nemački – besplatni online kursevi za samostalno učenje kod kuće

Nemački jezik postaje sve popularniji za učenje u mnogim zemljama Balkana pa tako i u Srbiji. Brojni programi za odlazak na privremeni rad u Nemačkoj ili stalno zaposlenje lekara i drugih stručnjaka u toj državi, čine Nemačku polako još jednom popularnom destinacijom naših ljudi.

Ako nemate dovoljno novca za relativno skupe kurseve u nekoj od škola jezika, ili kuburite s vremenom da se uklopite u raspored koji ovi kursevi nameću, odahnite, jer je sve više sajtova za učenje nemačkog jezika koji nude kurseve za besplatno, bzo i lako učenje.

Sajtovi omogućavaju da nemački jezik učite kod kuće, preko interneta. Dakle, udobnost je garantovana.

Osim toga, mnogi od njih nude i podršku na srpskom jeziku što, priznaćete, dosta znači. Nemački jezik predstavlja jedan od najviše korišćenih jezika u Evropi što je dodatni motiv za njegovo učenje. To je jezik filozofije, matematike, elektrotehnike…

Predlažemo Vam nekoliko sajtova za kvalitetno učenje nemačkog jezika.

Kako nauciti nemacki jezik

Jedan od najvećih i najpopularnijih online kurseva pronadjite na stranici: www.deutschakademie.de/online-deutschkurs/serbisch/

Jedan je od najopširnijih kurseva. Ima više od 20 000 vežbi i zadataka. Omogućava preko 800 sati interaktivnog učenja nemačkog jezika, a vežbe su stepenovane prema evropskom referentnom okviru za jezike. Ovaj kurs nemačkog jezika su sastavili iskusni predavači DeutschAkademie i potpuno je besplatan. Takodje nudi nešto što se zove-Lični zapisnik a prema kome možete da pratite Vaš napredak. Postoji i forum koji omogućava da na Vaša pitanja odgovara jedan od predavača nemačkog jezika. Svi zadaci i vežbanja su stepenovani prema evropskom referentnom okviru za jezike.

Kada je reč o gramatici, kurs Vam nudi objašnjenja, u vezi sa svim oblastima nemačke gramatike. Osim što nudi svojevrstan program za početnike, na ovom sajtu nalazi se i podrška za predavače nemačkog jezika. Sa sajta možete štampati vežbanja i zadatke, da iskustva razmenjujete na forumu sa drugim učenicima, a tu je i opširan dodatak sa pravilima i rečnikom.

Još jedan od online kurseva nemačkog jezika potražite na adresi : sprachportal.integrationsfonds.at

Na ovom sajtu ćete naći brojne materijale za učenje i vežbanje nemačkog jezika, koji je pripremio Austrijski integracioni fond. Materijal se može koristiti i za nastavu nemačkog jezika u školama jezika.

Sajt nudi zabavne audio i video materijale i zadatke za učenje nemačkog jezika koji omogućuju da sami kod kuće proverite i proširite svoje znanje nemačkog jezika na stepenu A1, A2 i B1.

ucenje nemackog online

Vežbajte nemački na webu – Goethe-Institut

Posetite stranicu: www.goethe.de › Početak › Učenje nemačkog

Ova online ponuda ima različite stepene učenja nemačkog jezika. Ima veliki broj zadataka i vežbanja, podatke o četovima i forumima na temu učenja jezika, ali i razne materijale sainteresantnom tematikom , na primer lingvopragmatika.

Izaberite iz ponude Gete instituta:Sport i nemački jezik ,Audio kurs nemačkog jezika „Radio D“, zatim kurseve za početnike u dva nivoa – Reporteri Paula i Filip i njihovi uzbudljivi doživljaji u 26 epizoda.

Tu je i zanimljiv kurs – GERMAN prilagodjen mladjima. Ovaj institut nudi i kurseve za poslovni nemački jezik sa tekstovima iz štampe specijalizovane za privredu, i sa odgovarajućim online zadacima.

Most ka svetu, sa podrškom na engleskom jeziku je kurs sa tematikom putovanja po svetu i zanimljivih utisaka i doživljaja.

Još jedna zanimljiva opcija sa podrškom na našem jeziku je abc.amarilisonline.com/nemacki-nije-bauk, a koji nudi i besplatnu pdf knjigu i udžbenike koji prate kurs.

www.centarzaedukaciju.com/nemacki.php, takodje nudi online kurseve iz nemačkog jezika, online sertifikate i diplome.

Kursevi nemačkog na sajtu www.dw.de/učite-nemački/kursevi-nemačkog, su za svaku preporuku.

Online kurs se sastoji iz 30 lekcija i rasporedjen je po nivoima od A1 do B1. Ovo je verovatno najbolji kurs za besplatno učenje nemačkog. Potrebno je da odaberete verziju sajta na srpskom jeziku, ako već niste na toj poziciji. Neki kursevi na ovom sajtu još nemaju opciju za učenje uz podršku na srpskom ali ćete se lako snaći ako znate makar osnove engleskog jezika.

Za početnike je preporučljiv kurs: Warum Nicht (Nemački – zašto da ne) koji je zapravo snimak radio kursa za učenje nemačkog. Tu su i materijali za učenje (mp3 i PDF ) . Kursu možete pristupiti online, a možete ga i skunuti na svoj računar.

Probajte i sa sledećim kursom na adresi www.Busuu.com.

Busuu nudi odlične besplatne kurseve za učenje ne samo nemačkog već i drugih poznatih jezika a pritom obezbedjuje i komunikaciju sa ostalim posetiocima.

Duolingo.com je još jedan dobar sajt koji ima novi pristup učenju jezika. Jedan od jezika u ponudi je i nemački, a ceo proces učenja je interaktivan i podrazumeva kombinaciju audio i video materijala sa kvizovima i testovima. Ceo koncept je počeo kao svojevrsni eksperiment, ali su na mreži od onih koji preko njih upoznaju i uče nemački, već počeli da dobijaju pohvale, pa vam ih zato i mi preporučujemo.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts