Šta znači reč swag i ko je pravi swager?

Nekad i sad, termin swag ima različito značenje. Tokom devedesetih godina, swageri su bili momci koji su voleli da nose vrećaste pantalone i flastere po licu umesto nakita. Danas je ovaj izraz dobio potpuno drugačije značenje, odnosi se na pripadnice lepšeg pola koje su seksi izgleda i ne libe se da kažu upravo ono što misle.

Šta znači swag?

Najbolje objašnjenje ovog termina daćemo ako opišemo osobu koja je – „swag“. Dakle, swag su jake ličnosti, koje rade ono što zaista žele, ne obazirući se na tudje mišljenje. Swagere ne zanima šta o njima misle drugarice, komšije , šef na poslu…

Šta je, odnosno, ko je pravi swager?

Swageri nemaju strepnju od osude okoline zbog njihovog slobodnog ponašanja, ne zanima ih da li su ispunili očekivanja familije ili poznanika, sve dok rade ono što oni misle da je potrebno i ispravno.

Upravo zbog ovolike količibe samopouzdanja, swageri su srećne i slobodne osobe na kojima se to jasno i vidi.

“Swag“ je i kombinacija arogancije s pokrićem, samopouzdanja i slobode. U rečnicima urbanog engleskog jezika, objašnjenje za swag je sledeće: swag je poseban stil oblačenja, ponašanja i razmišljanja, način na koji se osoba predstavlja dok zrači samopouzdanjem.

Rijana – kraljica swag-a

Swageri imaju sopstveni stil života i nikada se ne opterećuju mišljenjem drugih. Prema njima niko nije ravnodušan, njima se ili dive ili im zavide. Pop pevačica Rijana često se spominje kao pravi primer swag životnog stila. Ona će ponosno pozirati paparacima dok puši marihuanu, šetati opušteno polugola u providnoj odeći, svadjati se u javnosti, i sve to naravno bez naknadnog promišljanja, analize ili opterećenja – šta su drugi rekli o tome!

šta znači swag

Šta je tako privlačno kod swag stila?

Nije lako biti originalan i autentičan, što je inače jedan od prvih znakova sigurnosti i samopouzdanja pa i kod swager-a. S druge strane, najlakše je uklopiti se u većinski milje, slediti druge, kopirati stilove, ne štrčati iz okoline i ne isticati se, jer „tako je sigurnije“. Gradjenje sopstvenog identiteta i imidža je težak posao, zahteva puno talenta, inteligencije, snage i volje.

U svetu u komevlada konformizam, pravo je osveženje sresti nekog ko se izdvaja, ko je unikatan i originalan, nekog ko sene boji sopstvenog izbora. I to je prednost swager-a. Oni postaju sve omiljeniji i sve traženiji. Koliko god bili neukrotivi i možda time iritantni – bez njih bi život i šoubiznis bili više nego dosadni.

Budite dosledni svom stilu

Ako i Vi hoćete da budete „swag“, prvi korak je da pronađete svoj stil, onaj koji odgovara vašem temperamentu, i prestanete da oponašate druge – u svakoj sferi života. Vaša originalnost biće ubrzo prepoznata kod ljudi koji će Vas karakterisati kao jaku, samouverenu i upečatljivu osobu.

Neke osobe su prosto rodjene da budu swag. Medjutim, to se može postići radom na sebi. Swag se može postići građenjem samopouzdanja, a za to je neophodno vreme jer je potrebno i da malo bolje upoznate sebe same.

Kad odredite ko ste i šta ste Vi zapravo, počećete da se ponašate u skladu sa vašom pravom ličnošću koju ste do sada negde potiskivali uklapajući se u masu i većinu.

Dakle, čim zanemarite potrebu za odobravanjem Vaših postupaka od strane okoline, bolje ćete funkcionisati, živećete kvalitetnije i opuštenije. Vredi potruditi se.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts