Mixa kozmetika za bebe, osetljivu kožu i protiv crvenila

Mixa kozmetika ( Miksa kozmetika ) se odnedavno može naći i u domaćim parfimerijama i marketima. Kako je reč o liniji proizvoda za osetljivu kožu, kao i protiv crvenila, Mixa kozmetika je ubrzo postala popularna i kod nas. Mnogi korisnici već sada imaju pozitivna iskustva sa ovom preparatima. Kako i ne bi kada je u pitanju medicinska kozmetika, koja je inače i Lorealov proizvod.
Mixa je nastala u Francuskoj, a postoji skoro sto godina. Iza sebe ima veliko iskustvo kada je reč o nezi osetljive kože. S obzirom da su stručnjaci toj oblasti, pokazali su se dobro i kada je reč o proizvodnji kozmetike za bebe. Mixa kozmetika danas ima posebnu liniju namenjenu isključivo bebama.

Mixa kozmetika je idealna za osetljivu kožu kod beba.
Mixa kozmetika je idealna za osetljivu kožu kod beba.

Mixa krema protiv crvenila i za osetljivu kožu

Od Mixa kozmetike je možda najpopularnija krema protiv crvenila, za osetljivu kožu. Zadatak joj je da smiri reakciju na koži i da vašem tenu vrati prirodan izgled. U tome joj najviše pomaže njen glavni sastojak, kofein, a obogaćena je i vitaminom B koji je neophodan našoj koži.

Mixa krema protiv crvenila
Mixa krema protiv crvenila

Mixa kozmetika za bebe

Kada je reč o Mixa kozmetici za bebe, za početak moramo naglasiti da su preparati izuzetno blagi. Od nekoliko preparata koji se nalaze u ovoj liniji Mixa kozmetike, najpopularniji su:

Mixa gel za kosu i telo – U pitanju je gel za kupanje, a glavni sastojak mu je ulje slatkog badema, koje će omogućiti lako raščešljavanje bebine kosice, a kožu čini glatkom i hidriranom. Miksin gel za kupanje beba ne sadrži sapun, a ni alkohol. Blag je i za oči pa vaša beba neće sasuziti od ovog gela, a i skoro da ne postoji opasnost od alergije.

Mixa šampon za bebe – poput gela, ni šampon ne nadražuje bebine oči, a kosa se lako raščešljava. Pena se stvara lako a da pri tom ne morate trljati bebinu glavu previše. Sve ovo omogućavaju takozvane micelarne čestice.

Mixa mleko za čišćenje – mleko se nanosi tako što ćete ga sipati na ubrus i očistiti bebinu kožu. Pored raznih, hranljivih ulja, mleko sadrži, između ostalog i glicerin, kao i vitamin E. Svi ovi sastojci će učiniti kožu vaše bebe čistom i hidratantnom. Lako se upija tako da nema potrebe da ga grubo mažete po bebinoj koži. Ovaj preparat iz Mixa kozmetike mogu koristiti i odrasle dame za skidanje šminke.

Mixa vodica za čišćenje – ovaj preparat je neka vrsta tešnosti, slična vodi, samo što pored raznih, hranljivih sastojaka, sadrži i glicerin koji dodatno hidrira bebinu kožu. Nakon nanošenja je ne morate ispirati. Bebina koža je meka, glatka i hidrirana.

Mixa krema za povijanje – ovu, izuzetno korisnu kremu, možete naneti na bebu nakon kupanja. Njen zadatak je da svojim zaštitnim slojem spreči osip kada se beba uneredi. Tako sprečavate pojavu crvenila ili osipa, a svoje dete ćete poštedeti neprijatnog peckanja.

Mixa krema za lice i telo – Miksa krema za lice i telo obogaćena je lipidima, a bebinoj koži pruža adekvatnu negu. Ne sadrži paraben, ni alkohol, a poput ostalih preparata koji dolaze iz linije Mixa kozmetike za bebe, čini kožu hidriranom i zaštićenom od spoljašnjih faktora.

mixa kozmetika sa osetljivu kozu beba

Iskustva sa Mixa kozmetikom

Kada govorimo o iskustvima sa Mixa kozmetikom, većina ljudi koji su je probali imaju pozitivno mišljenje.
Međutim postoji i druga strana. Kao i kod drugih kozmetičkih preparata, neki tipovi kože neće dobro reagovati na Mixa kozmetiku. Dešava se da se. na primer, pojave bubuljice, da se koža zasija, ili da se lice dodatno zacrveni i počne da se peruta ako koristite Mixa kremu protiv crvenila.
Ako dođe do ovakve reakcije, a preparat ima dobar rok trajanja, to ne mora da znači da je Mixa kozmetika lošeg kvaliteta, već samo da ne odgovara vašem tipu kože.
Mixa kozmetika je dostupna svima, a iako je nešto skuplja od drugih, sličnih kozmetičkih preparata, rado se kupuje i često je na akcijama.

Kakva su iskustva drugih sa Mixa kozmetikom ?
Kakva su iskustva drugih sa Mixa kozmetikom ?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts