Žena bik, dama koja stoji čvrsto na zemlji

Žena bik – karakter i osobine

Žena bik je neko ko je realan, ne mašta i ne sanjari o nemogućim stvarima i bajkama. Ceni samo opipljivo i ono što ima, ne ono što bi želela da ima a ne može.

Evo dame koja ne voli prazna obećanja, ne gleda na reči već samo na dela. Ona ne beži od realnosti, već se sa velikom snagom suočava sa problemima, koji je okružuju. Ne fantazira i nije iluzionista, a opet veruje u ljubav.

Za ženu rođenu pod znakom bika nisu prevrtljivi i nepostojani prijatelji. Ona će za voljene osobe ići i u vatru i u vodu, ali isto očekuje i za uzvrat. Pružiće vam onoliko koliko i vi njoj. Ukoliko primeti da je koristite, okreće se i odlazi, a vašu izdaju nikada neće zaboraviti. Inače žena bik ima memoriju najsavremenijeg računara, ona nikad ne zaboravlja bitne stvari u životu, bilo da ste je nasamarili ili da ste joj na bilo koji način pomogli.

Žena bik je krajnje realna i ne veruje u bajke
Žena bik je krajnje realna i ne veruje u bajke

Žena bik nije impulsivna. Nakon razočarenja ili izdaje, ona je mirna i staložena, iako je u sebi duboko ranjena. Kako te emocije moraju negde da izađu, kod žene bika se posledice manifestuju tako što ona postaje potpuno ravnodušna prema osobi koja ju je povredila i takva obično ostaje do kraja života. Ona neće idealizovati nikoga, već sve ljude oko sebe gleda krajnje realno. Vole uglavnom muško društvo.

Ona ne voli promene, najbolje joj je u nekim ustaljenim situacijama, gde zna šta je očekuje. Veoma je tvrdoglava, često i pretera u tome. Žena bik ima svoje principe i uverenja, tuđe savete obično ne sluša, čak i onda kad je očigledno da će pogrešiti ako nastavi po svome. Ovo su velike mane ovih žena, koje mogu biti sklone i predrasudama.

Ona nikad ne zaboravlja i ne prašta kada je povredite.
Ona nikad ne zaboravlja i ne prašta kada je povredite.

Žena bik je često i veoma lenja. Kao pravi hedonista, ona voli komfor i sopstveni mir. Praktično živi za trenutke tokom dana gde može da se opusti. Ne voli kada je nešto napeto i užurbano, kada se negde juri i kada je ograničena sa vremenom.

Ona nije kupoholičarka i ne prati slepo modu i trendove. Dobro će proračunati isplati li joj se da kupi određeni odevni predmet. Ipak Venera, kao planeta vladalac ovog znaka, dala je ženi biku ženstvenost i zavodljivost, tako da njoj nije potrebna seksi odeća da bi nekog zavela. Ona ima prirodnu harizmu i senzibilitet koji osvajaju.

Kakva je žena bik u horoskopu?
Kakva je žena bik u horoskopu?

Žena bik – posao i karijera

Žena bik je izuzetno precizan radnik. Mana joj je što ne može baš najbolje da se organizuje.

Odlično barata novcem, pa joj leži ekonomija.

Ima i zlatne ruke, tako da može biti i odlična maserka. Snalazi se i kao kozmetičarka, generalno od ruke joj idu svi delikatni poslovi koji zahtevaju peciznost.

Žene bikovi vole materijalne stvari, luksuz i komfor, pa teže i da rade poslove koji donose novac i koji će im omogućiti da sebi obezbede sve to.

Žena bik može biti dobra kozmetičarka, maserka, kuvarica, ekonomista...
Žena bik može biti dobra kozmetičarka, maserka, kuvarica, ekonomista…

Žena bik kao majka

Njena deca će naučiti da u životu budu realna i stabilna. Posvećena je kući i poslovima vezanim za domaćinstvo, ali nije kraljica pedanterije. Voli da kuva, a voli i tradiciju. Bik je inače pravi tradicionalni znak. Sa njom su porodični praznici uvek lepši, jer se običaji ispoštuju do tačnina.

Ovoj ženi je neophodno da se u životu ostvari i kao majka, jer ima toliko ljubavi u sebi, koju mora usmeriti ka nekom. Ipak kad je usmerava to je najčešće ka deci i mužu, a ako nema ni jedno ni drugo, nabaviće kućnog ljubimca za kojeg će se jako vezati. Ima puno prijatelja, međutim nikoga neće voleti kao svoju porodicu.
Inače bik je veoma plodan znak, tako da ovim damama, tudnoća obično ne pada teško i nemaju problema tokom začeća, trudnoće i rađanja.

Svu svoju ljubav usmerava na decu i muža
Svu svoju ljubav usmerava na decu i muža

Ljubavni profil – kako se žena bik ponaša u ljubavi, u seksu, najbolje kombinacije…

Zavođenje – Žena bik voli lepe muškarce i da bi joj se neko dopao, potrebno je da je prvenstveno fizički privuče. Najviše voli da muškarac bude taj koji će joj prići, ali nije ni od onih koje će čekati da neko počne da ih zavodi. Žena bik bez problema prilzi muškarcu koji joj se dopadne. Potencijalnog partnera će prethodno dobro proučiti i posmatrati. Kod ove dame glava i srce nikako nisu u svađi. Ona prvo konsultuje zdrav razum pa se tek onda zaljubi. Malo je verovtno da će se žena bik zaljubiti u muškarca koji će da je vuče za nos i iskorišćava. Ona ne igra igrice, već otvoreno kaže šta želi i šta misli.

Ona dobro prouči muškarca koji joj se dopada.
Ona dobro prouči muškarca koji joj se dopada.

Žena bik u vezi – Njoj je veza veoma bitna. Nije preterano strastven znak, koji će da izgori u ljubavnom zanosu, ali jeste neko kome treba mir i osoba na koju se može osloniti… Treba joj neko da ga voli i da voli nju, neko za razmenjivanje nežnosti, grljenje, poljupce, jednom rečju neko ko će joj pružiti mir i spokoj u domu. Za nju nisu burne veze, koje uzbuđuju. Ona će se zaljubiti u muškarca koji će joj pružiti potrebnu nežnost i miran život.

Svako ko donosi probleme, biće eliminisan iz nejnog života. Zahteva vernost i poverenje u vezi. Veoma je ljubomorna i nije strano da njen partner otpiše iz svog života sve prijateljice koje je imao do tada, jer ona suptilno utiče na njega po tom pitanju. Ljubomorna je na svaku koja priđe njenom muškarcu, a ako sazna za prevaru postaje pravi pravcati razjareni bik. Ako joj pružite potrebnu ljubav i pažnju, vratiće vam višestruko, i ostaće uz vas i pod najtežim okolnostima. Da bi ste je zadržali kraj sebe, obradujte je sitnicama. Slatke reči su poželjne, ali njoj to ništa ne znači dok ne pređete na dela. Neki sitni pokloni je najviše raduju. U povratku sa posla, ponesite joj čokoladu ili cvet. Žena bik je inače veliki materijalista, skupi pokloni su poželjni, ali nisu neophodni. Kao što rekosmo, i sitnica je može obradovati.

Ona je supruga na koju ćete uvek moći da se oslonite
Ona je supruga na koju ćete uvek moći da se oslonite

Žena bik u krevetu – baš kao i muškarac rođen u znaku bika, i žena bik uživa u seksu. Njen partner mora biti iskusan ljubavnik, koji će je zadovoljiti, ali ni njoj samoj ljubavne veštine nisu strane. Iako deluje na prvi pogled hladno i rezervisano, u seksu sebe daje sto deset posto, a ume i da začini ljubavne igre sa seksi donjim vešom ili providnom čipkanom spavaćicom. Inače veoma je erotična, redovan seks joj je neophodan da bi bila srećna u životu. Voli i da dominra u seksu, tako da joj slobodno predajte inicijativu. Ona će se potruditi da oboje budete zadovoljni. Predigra joj je jako bitna, obaspite je poljupcima i milovanjem.

Žena bik u seksu
Žena bik u seksu

Što se tiče slaganja, žena bik se najbolje slaže sa muškarcima rođenim u znaku raka, ribe, škorpije, device i jarca. Kada je veza sa rakom u pitanju, emotivnom muškarcu raku će goditi žena koja će ga iskreno voleti, a žena bik će za uzvrat u njemu naći sigurnost za kojom toliko čezne. Slično je i u vezi sa muškarcem ribom. Kod muškarca device, prvenstveno će je privući njegova inteligencija i način razmišljanja. Devici sa druge strane treba neko ko je čvrsto nogama na zemlji. Škorpija će zadovoljiti ljubavne apetite u krevetu. Sa jarcem je očekuje duga i stabilna veza.

Poznate dame rođene u znaku bika

Poznate dame rođene u znaku bika su: Džesika Alba, Mišel Fajfer, Uma Turman, Sonja Kolarčić, Zorana Mihajlović, Ivana Španović, Leticija Kasta, Kejt Blanšet, Sofija Kopola, Dženet Džekson, Gabrijela Sabatini, Milica Milša, itd.

Džesika Alba je rođena u znaku bika
Džesika Alba je rođena u znaku bika

Desanka Maksimović je jedna od popularnih istorijskih ličnosti rođenih u znaku bika, a tu su i Olja Ivanjicki, Olivera Marković, Odri Hepbern, Eva Peron, Marija Terezija …

Kako je nastao horoskopski znak bik?

Bik u mitologiji predstavlja vhrovnog, grčkog boga Zevsa, koji se pretvorio u belog bika, ne bi li oteo lepu princezu Evropu.

Prišavši joj kao bik dok je šetala livadom, Zevs je namamio princezu da se popenje na njega, a onda odleteo na Krit, gde joj se prikazao u svom pravom obliku.

Ovde su Zevs i Evropa proveli nekoliko godina. Ona mu je rodila troje dece , a Zevs je u njenu čast nazvao kontinent, koji se i dan danas zove Evropa, dok je bik je uzdignut u sazvežđe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts