Kako napisati sastav na temu „Osoba kojoj se divim“

Već sam 5 razred je za školarce stresan sam po sebi. Možda se zato nastavnici trude da im koliko toliko olakšaju promenu, a to se naročito odnosi za izbor tema za pismeni zadatak iz srpskog jezika, jer je to jedan od retkih predmeta u kome možete birati sami šta ćete da radite ( to jest pišete ) za pismeni zadatak. Obično imate ponuđene tri teme, pa vi sami birate prema sopstvenim interesovanjimakoja će biti vaša tema za pismeni zadatak.

Pa, tako jedna od tema za pismeni zadatak ili za sastav iz srpskog jezika za 5 razred glasi: “ Osoba kojoj se divim „. Moram priznati, da mi je ovo bila jedna od omiljenih tema. Ne zato što sam odmah znala očemu ću pisati, već zato što sam mogla da iskoristim brojne misli velikih književnika koje sam znala tada, kako bi moj sastav iz srpskog bio što bolje napisan.

Osoba kojoj se divim

Kako napisati sastav iz srpskog na temu “ Osoba kojoj se divim „

A sada da vidimo kako napisati sastav za psimeni zadatak čija je tema “ Osoba kojoj se divim „. Naravno, ovo je samo jedan od brojnih načina pisanja ovog sastava, a vi ga možete prihvatiti ili ne. Svakako se nadam da će vam koristiti ono što imam da vam kažem.

Dakle, pre nego što započnete pisanje ovog sastava razmsilite koje je osoba kojoj se divim. Ne mora to biti neko vama blizak, na primer: majka, otac, učiteljica, baka, sestra, neka drugarica ili neki drug. Mada i ja govorim gluposti, jer je poznato da školarci u ovom uzrastu sigurno neće za sastav iz srpskog čija je tema “ Osoba kojoj se divim “ odabrati da pišu nešto poput: moja mama, moja baka ili moj deda, tata…jer se oni dive obično onim nedostižnim: pevačima, glumcima, sportistima, što je sasvim razumljivo za njihove godine.

Nakon što odlučite ko je osoba kojoj se divim, razmlislite i zbog čega joj se divite? Šta je to što vam navodi da joj se divite? Da li je to njen status u društvu ili, pak možda njena dobrota i plemenitost, ili to što vam se čini da vam je iskren prijatelj i drug, ili to što je poznat svima…

I za kraj, razmsilite da li je osoba kojoj se divim osoba kakva biste vi, možda jednog dana želeli da postanete.

Tek kada odgovorite sami sebi na ova pitanja, možete početi da pišete sastav iz srpskog jezika ili sastav za pismeni zadatak čija je tema “ Osoba kojoj se divim „. Sigurna sam da ćete na pravi način odgovoriti na ovu temu.Svakako vam preporučujem da u uvodu navedete ko je ta osoba kojoj se divim, u razradi navedite razlog svog divljenja i u zaključku možete napisati da li biste vi želeli da jednog dana postanete kao ta osoba. I bez obzira da li je to neko koga poznatete: majka, otac, baka, deka, setra, brat, drug, drugarica, učiteljica, razmislite zašto se baš toj osobi divite i te svoje misli, pa te odgovore pretočite u lep sastav iz srpskog jezika čija je tema “ Osoba kojoj se divim “ i ne sumnjam da će vaš nastavnik biti zadovoljan kada ga pročita.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts