|

Kako se priprema hrana za događaje?

Jedan od najbitnijih faktora svakog događaja je hrana i to je nešto na šta se potroši dosta vremena, kako na planiranje tako i na samu realizaciju. Svakom organizatoru događaja je bitno da hrana bude na vrhunskom nivou i da zadovolji sve goste, čak i one sa najistančanijim ukusom. Upravo zato se mnoge firme koje se bave keteringom takmiče kada je u pitanju cena, ponuda i kreativnost. Ovo su sitnice koje prave razliku između pravih profesionalaca i onih koji se ne snalaze u ovom poslu te je uvek bitno istaknuti sve prednosti odlične ketering firme. Pri odabiru hrane, treba voditi računa o nekoliko stvari koje će svakako biti primetne i pokazati koliko je posao dobro obavljen.

Primanje porudžbine

Iako zvuči kao jednostavan korak, često se dešava da se ovaj proces oduži jer ljudi ponekad ne znaju šta žele i šta im treba. Ovde je potrebno da se utvrde svi detalji koji se tiču porudžbine – od količine hrane koja je potrebna, da li postoje neke specifičnosti na koje treba obratiti pažnju prilikom spremanja i kada hrana treba da bude dostavljena. Odlika dobrih ketering firmi jeste u tome što će vam pomoći da donesete odluku o odabiru menija kao i o količini hrane koja vam je potrebna.

Nabavka namirnica

Kada je u pitanju spremanje hrane za određeni datum, većina namirnica se nabavlja nekoliko dana pre događaja kako bi sve bilo sveže. Razlika u firmama za ketering koje nabavljaju sveže namirnice i onih koje koriste jeftinije namirnice koje su pred istekom roka se vidi u finalnom rezultatu i time se dobija slabiji kvalitet i ukus. Neka jela su zahtevnija i potrebna je detaljna priprema koja je često i dugotrajna te je potrebno voditi računa o kvalitetu namirnica i njihovom skladištenju kako ne bi došlo do kvarenja hrane.

Spremanje hrane

Ovo je najzahtevniji deo posla jer zahteva nekoliko stvari koje je potrebno raditi istovremeno. Ketering firme koje vode računa o kvalitetu hrane, prave detaljan plan spremanja hrane kako bi sve bilo spremno na vreme. Kada je u pitanju najbolji ketering, Beograd ima odličnu ponudu hrane koja predstavlja balans kreativnosti i ukusa. Ponuda koju možete da pronađete je sastavljena od najpopularnijih jela kao i onih koja su najtraženija u svim prilikama.

Aranžiranje i serviranje

Kako će hrana biti servirana će značajno uticati na finalnu ocenu svih prisutnih na događaju. Najbolje firme za ketering daju veliki značaj serviranju jer znaju da je prezentacija bitna kada je u pitanju zadovoljstvo klijenta. Bez obzira na to da li je u pitanju švedski sto ili privatna proslava slave ili rođendana, potrebno je obratiti pažnju na serviranje kako bi sve iz ponude bilo svima dostupno i kako bi se izbeglo serviranje istog tipa hrane na jednom mestu. Pored toga, često upravo hrana zauzima centralni deo na proslavi te je bitno da prati temu događaja.

Dostava na vreme

Kada je u pitanju spremanje hrane za određenu priliku, bitno je da sve bude dostavljeno u dogovorenom vremenu. Ketering firme vode računa da se hrana dostavi pre no što stignu gosti kako bi sve bilo spremno na vreme. Ukoliko je potrebno da se nešto dodatno aranžira na licu mesta, to se uglavnom radi u dogovoru sa objektom gde se proslava održava te su ketering firme unapred spremne da obave taj poslednji korak pre početka događaja.

Često ne razmišljamo o poslu koji je potrebno uraditi kako bismo se na događajima lepo počastili i uživali u odličnoj hrani. Sve profesionalne ketering firme ulažu mnogo vremena i napora kako bi sve bilo spremno na vreme i po želji organizatora. Hrana koja se sprema treba da bude na nivou koji je klijent zahtevao, te ne čudi činjenica da hrana koju prave ketering firme liči na najbolje svetske specijalitete.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts