Kako biti lepa

Kako biti lepa

Kako biti lepaKako biti lepa

Svaka žena može biti lepa ako ima sredstava da brine o svojim osnovnim potrebama, spolja i iznutra. Uprkos uskom pogledu na lepotu u popularnoj kulturi, svaki čovek pronalazi lepotu u različitim stvarima.

Ako volite sebe to će se odraziti i na kvalitet vaše lepote. Ako imate problema sa somopoštovanjem, ili ako patite od depresije ili nekog drugog problema koji vas ometa u tome da volite sebe, to će se odraziti i na vaš izgled.

Na prvo mesto stavite svoje potrebe. Mnoge žene zbog uloge majke i supruge stavljaju tuđe potrebe ispred svojih. Međutim, ni jedna osoba ne može da ispuni potrebe drugih, čak ni svoje dece, osim ako na prvom mestu ne zadovolji svoje potrebe.

Vodite računa o svom fizičkom izgledu. Teško je biti lep i spolja i iznutra, ako ste umorni, gladni, nemate posao, niste srećni u ljubavi ili na neki drugi način nezadovoljni.

Družite se samo sa ljudima koji vas podržavaju i u čijem se društvu dobro osećate. Prekinite veze sa onima koji su kritičari, koji vas vređaju, ili vas na neki drugi način čine nesrećnim. Vaša lepota će se pokazati u pravom svetlu samo ako vas čine srećnim ljudi oko vas.

Uključite se u aktivnosti koje će vas nagrađivati mentalno, emotivno i duhovno. Radite neke stvari koje volite, idite na izlete u prirodu, razgovarajte sa ljudima koje volite, odvojite vreme za šetnju i vežbanje.

Otkrijte šta su vaši kvaliteti, šta čini vašu unutrašnju i spoljašnju lepotu. Razmislite o tome šta vas lično čini lepim, a ne o onome što se u popularnoj kulturi smatra lepim. Najlakši način da saznate šta vas sve čini lepim je da napravite listu vaših osobina.

Ako ne možete objektivno da sagledate sopstvenu lepotu, pitajte vaše prijatelje koji će vam iskreno reći koje su vaše najbolje osobine.

Navedite lepe osobine koje još uvek ne posedujete i napišite kratak plan kako da ih dostignete. Na primer, ako vam nedostaje samopuzdanje, možete više raditi na tome, ako vaš izgled čini da izgledate umorno, možete više uložiti truda u fizički izgled. Ako ne možete da ostvarite cilj na pravi način, jednostavno preskočite to za sada i bavite se nečim drugim.

Dakle, zacrtajte sebi jedan ili dva cilja istovremeno. Odredite jasne korake koje treba da preduzmete kako biste ga postigli.

Vodite dnevnik i beležite napredak. Ako radite na spoljašnjoj lepoti, fotografišite promene na vašem telu ili u izgledu. Ako radite na unutršsnjoj lepoti, zapišite šta ste sve preduzeli u postizanju cilja.

Podstaknite vaše prijatelje da i oni kreiraju plan lepote kako bi mogli jedni druge da hrabrite u radu i postizanju uspeha.

Saveti

Kada definišete spoljašnje atribute lepote, koncentrišite se na realan svet oko vas, a ne na fotografije koje vidite u magazinima. Stvorite svoj lični imidž lepote.

Plastična hirurgija može da bude korisno sredstvo za postizanje samopuzdanja, ali ovo koristite kao poslednju moguću opciju, a ne kao prvu.

Spoljašnja lepota ne zavisi samo od visine i težine. Žena može biti lepa sa bilo kojom težinom ili visinom, ako brine o svom telu i unutrašnjim pozitivnim osobinama, poput saosećanja, samopouzdanja i ljubaznosti.

Nemojte pomešati vaše želje sa potrebama. Potrebe su nešto što se mora desiti da bi ste bili srećni i zdravi. Postavljanje spostvenih želja iznad tuđih potreba je pre sebičnost nego lepota.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts