Kako imati gušće i duže trepavice

Ovi saveti pomoće vam da imate lepe guste i duge trepavice

Mnoge žene znaju da nema ničeg privlačnijeg od pogleda uokvirenog gustim, dugim trepavicama koje pružaju posebnu dozu misterioznosti pogledu.

Ako niste imali sreće sa genetikom, na raspolaganju su vam veštačke trepavice, uvijači, nadogradnja i dobre maskare. Ipak, uvek možete nešto učiniti da biste poboljšali kvalitet vaših prirodnih trepavica, ako su retke, često opadaju, nisu dovoljno duge…

kako imati guste trepavice

Ne morate izdvojiti čitavo bogatstvo da biste negovali trepavice. Od preporučenih sastojaka, sigurno bar nešto već imate u vašoj kuhinji.

  • Da biste imali duže i gušće trepavice,  obavezno ih očistite od šminke čim udjete u stan i naravno pre spavanja.  Nemojte dozvoliti da trepavice budu stalno pod opterećenjem maskare. Birajte maskare sa minimumom alergena u sebi. Ne štedite na kvalitetnoj maskari, u pitanju su vaše oči.
  • Za ubrzani rast i bolji kvalitet trepavica, nanesete maslinovo ulje ili vazelin na njih i ostavite da odstoji tokom noći. Ujutru isperite, ali pažljivo da vam se pogled ne bi maglio.
  • Stručnjaci i  preporučuju nanošenje rastvora  vitamina E u ulju na trepavice i to dva puta dnevno pomoću pamučnih tupfera.  Savetuje se da se ova lekovita seansa obavlja ujutru pre šminkanja I uveče po skidanju šminke sa trepavica.
  • Poznato je da ricinusovo ulje ubrzava rast kose. Isto važi i za trepavice.  Supenu kašiku ricinusovog ulja i jednu supenu kašiku ekstrakta vanile dobro promešajte I nanesite na vaše trepavice četkicom od stare maskare, koju ste prethodno dobro oprali. Ovu masku za trepavice možete koristiti svakodnevno.

kako imati duge trepavice

Strpljenje

Sa preporučenim prirodnim sastojcima koje smo naveli budite strpljivi. Ništa se neće desiti preko noći! Proći će sigurno par sedmica dok ne prometite prve rezultate, ali je sigurno da će ih biti. Vi samo budite revnosni I redovno koristite preporučena ulja.

Pravilna nega trepavica vrlo je bitna jer zanemarivanje ovog dela vaših očiju I nepravilna nega  mogu da dovedu do zapušivanja kanala na kapcima,  infekcije oka i mnogih drugih problema.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts