Doterajte se pre odlaska na more

Ostalo vam je još nekoliko dana do polaska na more, pravite spiskove šta poneti, kupujete neophodne stvari, ali zbog svih tih obaveza ne treba da zaboravite na sebe i da zapostavite svoj izgled. Pre nego što bude prekasno, zakažite kompletan tretman u vašem kozmetičkom salonu: frizera, manikir, pedikir, nemojte to ostaviti za dan pred polazak.

Ako odete kod frizera da se ošišate, potrebno vam je vreme da naučite kako da oblikujete svoju novu frizuru. Nemojte raditi depilaciju nogu dan pred polazak, da ne bi došli u situaciju da prilikom prvog ulaska u slanu vodu osećate neprijatno peckanje i dobijete crvenilo. Uradite sve ovo na vreme.

Depilacija

Nemojte zaboraviti da uradite depilaciju tela uključujui i bikini zonu. U tu svrhu možete koristiti topao ili hladan vosak, aparate za epilaciju, kreme za depilaciju ili standardno oproban metod  – brijač, ali onaj namenjen ženama. (Venus brijači su veoma prijatni).

depilacija

Ako ne volite da čekate da vam dlačice na nogama dovoljno porastu da biste uradili depilaciju voskom, posle depilacije brijačem, koja se obavlja svakoga dana, obavezno nanesite neku Nivea kremu posle brijanja da biste sprečili iritaciju i nahranii kožu, a ukoliko se ipak odlučete za depilaciju toplim voskom ili aparatom za depilaciju nećete imati potrebe da ponavljate ovaj tretman najmanje dvadeset dana.

U zavisnosti od toga kako ste navikli i koliko ste vešti, ove tretmane možete obaviti u kućnoj režiji ili još bolje kod kozmetičara.

Samopotamnjivanje

Ukoliko ne želite da budete u centru pažnje na plaži zbog svoje izrazito svetle puti, a niste stigli da odete u solarijum, nekoliko dana pre odlaska na letovanje u tu svrhu možete upotrebiti kremu za samopotamnjivanje iz kolekcije Nivea, Avon i druge koje u sebi sdrže vitamin E.

Manikir

Nekoliko dana pre putovanja obavezno morate otići na manikir i srediti nokte. Ukoliko niste izraziti ljubitelj dugih noktiju, nemojte razmišljati o nadogranji.

U dobrim salonima će vam uraditi i parafinski tretman ruku što je vrlo bitno za vaš celokupan izgled.

Ofarbajte izrastak

Kosa na moru najviše trpi, zato je neophodno da njoj posvetite posebnu pažnju pre nego što odete na letovanje. Dakle, nemojte pribegavati čestim upotrebama fena, četki, presa i viklera. Poznata je stvar da dobro oblikovana ošišana kosa može da izgleda savršeno ukoliko za formiranje frizure koristite dobre preparate.

Dobre su i silikonske kapi, zapravo kristali u tečnom stanju, koji zahvaljujući svojoj strukturi i veoma velikoj viskoznosti prosto ne dopuštaju štetnim uticajima da prodru duboko u dlaku i poremete ravnotežu koja postoji.

Farbanje kose uradite ukoliko je krajnje neophodno – ofarbajte isključivo izrastak i obavezno stavite intenzivno pakovanje.

Preporučujemo pakovanja na biljnoj bazi, npr. pakovanje od šargarepe sa beta karotenom ili pakovanje na bazi voćnih kiselina koji svojom specifičnom strukturom hrane dlaku od temena do krajeva, dajući joj izuzetan sjaj i elastičnost.

farbanje kose

Piling tela

Piling tela se može obavljati tokom tuširanja. Ako se odlučite za uljani piling (maslinovo ulje i morska so) ili suvi (suva četka od dlake), njih ćete primenjivati pre, za razliku od piling krema za telo koje se koriste za vreme samog tuširanja. Koristi od pilinga su višestruke: odstranjivanje odumrlih ćelija ubrzava razvoj novih, koža postaje lepa i glatka, cirkulacija i protok limfe se ubrzava, a time i izbacivanje otpadnih materija iz tela. Piling se uvek radi od periferije ka centru, odnosno od stopala i vrhova prstiju na rukama dok koža ne postane rumena .

Piling bi trebalo raditi i na moru, svakih nekoliko dana, jer koža od sunčanja postaje gruba i površinski jako suva.

Pedikir

Pedikir uvek radite u proverenim kozmetičkim salonima, zato što je veoma bitno da alat bude dezinfikovan. Uklonite otvrdlu kožu sa tabana, žuljeve, sredite nokte. Ponesite turpiju za pete obavezno na more, kako bi svakodnevno, tokom tuširanja, mogli da sređujete pete, kako bi vaša stopala uvek bila meka i privlačna.

Kada sve ovo budete uradile, spremne ste za put!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts